Baždarević želi da ostane na klupi BiH

#KvalifikacijeZaSp #MehmedBaždarević

Šta će biti dalje, u ovom momentu ne mogu reći, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon pobjede nad Estonijom (2:1) u Talinu poslije koje mu je istekao ugovor sa Fudbalskim savezom BiH.

Baždarević: Dao sam sve od sebe (foto: Anadolija)

”Ovo nije bila moja zadnja utakmica, već posljednja kvalifikacija. Da li ću biti selektor zavisi od mene i od ljudi iz saveza”, rekao je Baždarević, a na pitanje želi li ostati selektor, odgovorio je:

”Zašto da ne?! Radio sam što volim i potrošio sebe. Spreman sam da nastavim s ovim projektom, a ako se ne nastavi život ide dalje. Ne može 45 minuta utakmice na Kipru poništiti sve dobro što smo radili.“

On je dodao da je rezultat primaran, kao i da je razočaran što se BiH nije plasirala barem u baraž.

O Baždarevićevoj sudbini odlučivaće 15 članova Saveza na sjednici za nekoliko dana u Sarajevu, odnosno tada će biti donesena odluka nastavljaju li saradnju. Kako sada stvari stoje, Savez će krenuti u potragu za novim selektorom.

„Bitno je da nastojimo da budemo bolji. Imam energije da nastavim da radim”, kazao je Baždarević, naglasivši:

”Od prije tri godine, kada sam preuzeo reprezentaciju, devet igrača je otpalo zbog povreda poput Mujdže, Spahić više ne igra. Hajrović i Đurić su dugo bili povrijeđeni. Imali smo problema s povredama, ali smo u ekipu doveli neke nove igrače. Ima puno dobrih stvari koje se mogu analizirati i o kojima ćemo pričati.”

O utakmici sa Estoncima istakao je da je bila čvrsta i da je zadovoljan trijumfom, prvenstveno radi mladih igrača koji su dobili priliku i kako je rekao „opravdali povjerenje“.

Novinare u Talinu zanimalo je i da li će neko iz Saveza podnijeti ostavku radi dva uzastopna neuspjeha u kvalifikacijama za velika takmičenja.

„Na ovo pitanje sada ne možemo odgovoriti“, saopštila je Slavica Pecikoza, portparolka Saveza.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!