Dalić predvodi reprezentaciju Hrvatske na SP

#ZlatkoDalić

Trener Zlatko Dalić predvodiće fudbalsku reprezentaciju Hrvatske i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji narednog ljeta, saopšteno je danas.

Foto: Beta/AP

Predsjednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker i Dalić dogovorili su se oko detalja saradnje na sastanku održanom u sjedištu Saveza, pa će Dalić predvoditi hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ugovor će biti potpisan sljedeće nedjelje, prenijela je Hina.

Dalić je preuzeo reprezentaciju nakon remija protiv Finske i pobjedom protiv Ukrajine osigurao je mjesto u baražu, u kome je Hrvatska ukupnim rezultatom 4:1 izbacila Grčku i izborila učešće na 10. velikom takmičenju.

„Ponosan sam na ovo što smo uradili u posljednje tri utakmice jer je plasman na Svjetsko prvenstvo od velikog značaja za hrvatski fudbal. Rekao sam da ćemo lako postići dogovor što se danas i potvrdilo. Zahvaljujem predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru na povjerenju, a svima mogu da obećam da ću i dalje davati maksimum kako bi reprezentacija igrala na što višem nivou, kao što i priliči kvalitetu igrača koje imamo“, rekao je Dalić.

Dalić je postao 13. selektor Hrvatske od proglašenja nezavisnosti.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!