DAMJANOVIĆ: Poljednja prilika da odem na veliko takmičenje!

By Bojan Šuković

Damjanovic0409


P
olako se primiče duel sa Moldavijom, polako kreće novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, nova prilika za Crnu Goru d zaigra na smotr najboljih selekcija Evrope. N startu veliki dužnik, selekcija koja nas je itekako zadužila.

“Ne možemo da zaboravimo ono što nam se desilo u duelu sa Moldavijom u prošlim kvaifikacijama. Spremamo se, skupljamo energiju i snagu da im vratimo sa kamatom za taj poraz. Neigranje Baše i Volkova jeste udarac za našu reprezentaciju ali smo navikli da uvijek neko fali. Nadam se da će se sa njima dvojicom i završiti te povrede, s obzirom da pada kiša i da je teren klizav. U dosta dobrom sastavu dočekujemo Moldavce. Ko bude izašao na teren sigurno će dati maksimum. Jer, Moldavci uopšte nijesu naivna ekipa. Njima više odgovara kada igraju na strani, preko kontri, jer imaju par brzih igrača. EKipa koju ne smijemo da potcijenimo, ali ni da precijenimo. A imamo i dobru školu, i mslim da će ovo biti totalno drugačija utakmica od one posljednje“, poručio je napadač Dejan Damjanović na brifingu uoči današnjeg treninga na Starom aerodromu.

“Zadužili su i mene i cijelu reprezentaciju… Potrudiću se da im uzvratim i ja, a tu su Vučinić i Jovetić, koji su i zdravi i orni, atmosfera je super. Važno je da se zabilježi pobjeda, a ako se ukaže neka prilika da i ja zatresem mrežu, portrdudiću se da je iskoristim“, kazao je Damjanović koji se uzda i u veliku podršku sa tribina.

“Grupa je ujednačena, svaki bod je bitan. Možda odluči to o će bolje odraditi utamice kući. Imamo i dobar raspored, i trebalo b početi kvalifikacije sa 7 ili 9 bodova. To znači u poneđeljak bez kiksa. Svi zajedno da im pokažemo da je ono što se desilo slučajnost. Navijači nijesu sigurno bili najraspoloženiji poslije posljednja dva rezultata, ali sada idu nove kvalifikacije. Reprezentacija je svetinja, i verujem da će stadion biti pun. Otvaramo renoviran stadion, i nadam se da će biti rhunska atmosfera.“

Ovo je posljednja prilika da Damjanović igra neko veliko takmičenje…

“Pravo da vam kažem, mislio sa da je Svjetsko prvenstvo… Selektor vjeruje da još uvijek mogu da pomognem reprezentaciji. I ja se dobro osjećam. Sigurno da je ovo posljednja prilika. Potrudićemo se nas par iskusnijih igrača sa ovim mlađima, da se napokon plasiramo na veliko takmičenje“.poručio je Damjanović.

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!