Figo postao savjetnik Uefe

#Uefa #LuisFigo

Legendarni portugalski fudbaler Luiš Figo postao je savjetnik za fudbal u Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA).

Foto: uefa.com

Figo će se baviti brojnim aktivnostima kroz tehničke aspekte, pravila same igre, ali i ukupnu atraktivnost sporta. Takođe, Figo će biti i jedan od ambasadora Uefa.

„Otkako sam upoznao predsjednika Aleksandera Čeferina, shvatio sam koliko voli fudbal i svoj posao. Vrlo je ozbiljan u onome što radi i hvala mu na ukazanoj prilici. Kada sam 1990. godine počeo da se profesionalno bavim fudbalom, nijesam sanjao da ću jednog dana raditi u Uefi uz samog predsjednika“, rekao je danas Figo, prenosi Hina.

Figo je za reprezentaciju Portugala odigrao 127 utakmica i postigao 32 gola. U dresu nacionalne selekcije osvojio je drugo mjesto na Evropskom prvenstvu 2004. godine.

Igrao je za Sporting, Barselonu, Real Madrid i Inter osvojivši ukupno 22 trofeja. Bio je četiri puta prvak Španije, četiri puta prvak Italije, s Realom je osvojio Ligu šampiona (2002), a sa Barselonom Kup pobjednika kupova (1997).

„Figo je bio fantastičan fudbaler. Pravi uzor na terenu, ali i izvan njega. Njegovo ogromno iskustvo biće dragocjeno našoj ekipi“, kazao je predsjednik Uefe, Aleksander Čeferin.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!