Italijani se oslanjaju na mlade snage

#SvjetskoPrvenstvo #ĐanpjeroVentura

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Đanpjero Ventura rekao je danas da mora da brine o mladim igračima i da zbog toga veliki broj njih zove u nacionalni tim.

Foto: Beta/AP

„Ima mnogo mladih igrača o kojima moramo da se brinemo i od njih pravimo budućnost nacionalnog tima. Ako se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, možemo da budemo iznenađenje“, rekao je Ventura italijanskim medijima.

Ventura je za predstojeće utakmice protiv Albanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i prijateljsku s Holandijom pozvao čak sedam debitanata.

Pozvani su golman Spala Aleks Meret, Danilo Dambrosio i Roberto Galjardini iz Intera, Leonardo Spinacola i Andrea Petanja iz Atalante, Mateo Politano iz Sasuola i Simone Verdi iz Bolonje.

Ventura je takođe organizovao dva trening kamp, a za maj je planiran i treći.

„Mladi igrači moraju da žive, dišu i iskuse reprezentaciju. Samo tad će biti spremni za važne izazove. Uvjereni smo da su oni budućnost“, kazao je Ventura.

On je ranije pružio šansu mladim igračima poput Đanuliđija Donarume, Davida Zapakoste, Danijelea Ruganija, Andree Belotija, koji su ponovo pozvani u nacionalni tim.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!