Italijani se oslanjaju na mlade snage

#SvjetskoPrvenstvo #ĐanpjeroVentura

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Đanpjero Ventura rekao je danas da mora da brine o mladim igračima i da zbog toga veliki broj njih zove u nacionalni tim.

Foto: Beta/AP

„Ima mnogo mladih igrača o kojima moramo da se brinemo i od njih pravimo budućnost nacionalnog tima. Ako se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, možemo da budemo iznenađenje“, rekao je Ventura italijanskim medijima.

Ventura je za predstojeće utakmice protiv Albanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i prijateljsku s Holandijom pozvao čak sedam debitanata.

Pozvani su golman Spala Aleks Meret, Danilo Dambrosio i Roberto Galjardini iz Intera, Leonardo Spinacola i Andrea Petanja iz Atalante, Mateo Politano iz Sasuola i Simone Verdi iz Bolonje.

Ventura je takođe organizovao dva trening kamp, a za maj je planiran i treći.

„Mladi igrači moraju da žive, dišu i iskuse reprezentaciju. Samo tad će biti spremni za važne izazove. Uvjereni smo da su oni budućnost“, kazao je Ventura.

Pročitajte još:   Real brojao do sedam, dva gola Ronalda

On je ranije pružio šansu mladim igračima poput Đanuliđija Donarume, Davida Zapakoste, Danijelea Ruganija, Andree Belotija, koji su ponovo pozvani u nacionalni tim.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!