Milinković-Savić ne ispunjava uslove za poziv

#SlavoljubMuslin #SergejMilinkovićSavić

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin izjavio je da Sergej Milinković-Savić mora ispuniti tri uslova ukoliko želi igrati za državni tim.

Milinković-Savić jedan od najboljih veznjaka Serije A (foto: Guliver/Getty images)

Javnost u Srbiji već dugo očekuje da fudbaler Lazija debituje za „orlove“, dok su mediji spekulisali da bi mogao postati i član „sokolova“ iako je njegov agent, Mateja Kežman to demantovao.

Iako igra izvanredno u Italiji i jedan je od najboljih veznih igrača Serije A, selektor Muslin ističe da se Milinković-Savić ne uklapa trenutno u njegovu koncepciju reprezentacije Srbije, ali da mu vrata nijesu zatvorena.

„Sergej konkuriše za Svjetsko prvenstvo, kao i ostali. On je dobar igrač i tu nema ništa sporno. Ne vidim razlog zašto se moja kompetentnost stavlja pod znak pitanja, a dokazao sam rezultatima da je moj izbor dobar i kad je riječ o sistemu i o igračima koje sam pozivao“, kazao je Muslin, te nastavio:

„Kad saradnici i ja budemo procijenili da Sergej treba da dobije poziv, dobiće ga. Kod mene tri stavke odlučuju da li igrač treba igrati u reprezentaciji. To su fudbalski kvaliteti, uklapanje u tim u igračkom smislu i uklapanje u kolektiv kao osobe. Kad bude ispunjavao sva tri uslova, dobiće poziv“, istakao je Muslin za Informer.

Na konkretno pitanje koji to uslov Sergej trenutno ne ispunjava, Muslin odgovara diplomatski.

„Ne mogu da kažem. Vjerovatno nešto ne ispunjava, čim nije pozvan“.

I dok Muslin smatra da mu Milinković-Savić nije potreban, italijanski mediji sve više pišu o tome da će ovaj veznjak Lacija karijeru nastaviti u Juventusu.

Navodno je Maks Alegri uspio uvjeriti šefove u Torinu da “razbiju blagajnu“ i izdvoje značajnu količinu novca za njegovo dovođenje.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!