Miodrag Radulović za portal Crna Gora: O novim izazovima kad ispunim obećanje dato FS Libana

#MiodragRadulović #Liban #CrnaGora #fudbal #Azijskikup

Jedan od najuspješnijih crnogorskih fudbalskih stručnjaka, selektor Libana, Miodrag Radulović, sa ovom selekcijom nastavlja da ostvaruje vrrhunske rezultate. Prije nekoliko dana Liban je gostovao Maleziji u kvalifikacijama za Azijski kup, gdje je nakon primljenog gola, u dramatičnoj završnici slavio rezultatom 1:2. 

Radulovićeva ekipa je zabilježila i drugu uzastopnu pobjedu i nakon 15 mjeseci ostala neporažena. Sada ih očekuju dva teška, odlučujuća meča protiv Sjeverne Koreje, nakon kojih će se Radulovićeva ekipa, ili plasirati u jedno veliko takmičenje azijskog kontinenta po prvi put u istoriji, ili će ostati samo jedna prosječna borbena ekipa koja nije uspjela da ostvari cilj.

O tome kako je promijenio ekipu i od prosječne ekipe, bez zvučnih imena, napravio jednu silu koja prijeti svima u Aziji, o predstojećim utakmicama sa Sjevernom Korejom, Miodrag Radulović je govorio za portal Crna Gora.


U libanskim fudbalskim krugovima, kod medija i navijača vlada euforija, ali Radulović ističe da će, poučen dugogodišnjim iskustvom, pokušati da euforiju svede na minimum, jer, kako kaže, posao još nije završen i preostaju odlučujući mečevi koji se moraju odigrati kao i svi do sada, ako ne i bolje.

-Prije svega moram reći da sam prošlu godinu proveo stvarajući novi tim i uigravajući ekipu za ovo takmičenje – samim tim, napravljena je smjena generacija. Više od deset igrača je napustilo reprezentaciju i na njihovo mjesto su došli mlađi igrači. Nije lako praviti tim i rezultate, ali mi smo već 15 mjeseci bez poraza, a ove dvije pobjede su kruna tog kontinuiranog rada – ističe Radulović.

Poznato je da libanska liga nije visokog kvaliteta i da nemaju nekih zvučnijih imena u evropskih klubovima. Radulović keže da je napravio neki miks domaćih i igrača koji igraju van Libana.

-Uz dobru atmosferu koja vlada u svlačionici i obostrani respekt stvorili smo pravu hemiju koja je donijela dosadašnje rezultate. Svakako da i moje dugogodišnje iskustvo u reprezentativnim selekcijama (U19 Srbije i Crne Gore i Crne Gore, mlade i Olimpijske reprezentacije SCG) je donijelo puno udjela u dosadašnjim rezultatima. Plasman sa Libanom na jedno veliko kontinentalno takmičenje (po prvi put u njihovoj istorij) bila bi i kruna mog dosadašnjeg trenerskog rada – navodi Radulović.

Jedan od najistaknutijih fudbalskih stručnjaka Crne Gore dotakao se i predstojećih mečeva sa Sjevernom Korejom, koja kako kaže, vrlo posvećeno radi sa nacionalnom selekcijom. Sjeverna Koreja je na papiru favorit, ali ako gledamo dosadašnju formu Liban se itekako ima čemu nadati.

-Sigurno nas očekuju dvije teške, možda i odlučujuće utakmice, pogotovo gostovanje u Pjongjangu. Već smo počeli pripreme za meč u smislu prikupljanja podataka, analizu ekipe. Sjeverna Koreja vrlo ozbiljno pristupa radu sa nacionalnim timom, jer je ekipa godinu dana u kampu. Zajedno žive, treniraju, igraju prijateljske utakmice, kvalifikacije i samo u izričitim situacijama igrači igraju za svoje klubove i to na važnijim mečevima. Selektor je Norvežanin koji je dugo godina živio i radio u Njemačkoj i koji im je dodatno ulio disciplinu i stalnu želju za pozitivnim rezultatom, odnosno pobjedom. Na papiru su najjači, nakon izvlačenja su bili favoriti u grupi, a podatak njihove snage je da su nedavno sa Južnom Korejom i Katarom igrali neriješeno u gostima. Par njihovih igrača već igra u Evropi, jedan u Seriji A. Sve u svemu, pred nama je najteži meč do sada – dodatno samo gostovanje i politička situacija u S. Koreji navodi nas na maksimalni oprez i najozbiljniji pristup tom meču – objašnjava Radulović.

Ako uzmemo u obzir dosadašnje rezultate na klupi Libana, Radulović ne samo da je opravdao očekivanja, već je i postigao izuzetne rezultate, koji će ga sigurno preporučili i nekim drugim selekcijama ili klubovima, ali crnogorski stručnjak ističe da je fokusiran samo na jedan cilj, a to je da sa Libanom ode na veliko takmičenje.

-To sam obećao kad sam došao i tek nakon ostvarenog cilja razmatraću druge izazove kojih svakako ima – zaključio je Radulović.Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!