Mrdak postigao 61 gol ove sezone: Gol na svakih 34 minuta !

#MilivojeMrdak #FKPljevlja #CrnaGora #SjevernaRegija

Crnogorac Milivoje Mrdak, kapiten fudbalskog kluba Pljevlja, strijela 61 gola ove sezone govorio je za portal Crna Gora o postignutom rezultatu i predstojećem baražu za ulazak u drugu ligu protiv Mladosti i Arsenala. 

Mrdak je, ove sezone, u Sjevernoj regiji, postizao gol na svakih 34 minuta, što ga svrstava u najefiksanije napadače evrope gledajući statistiku. Poređenja radi, Lionel Mesiju, trebalo je 75 minuta da postigne gol u Primeri.

-Prijaju mi poređenja sa velikim igračima. Naravno, daleko je Primera i od prve, a ne treće crnogorske lige, ali mi je važno, da sam ovim učinkom pokazao da vrijedim kao napadač – kazao je Mrdak.

Mrdak kaže da je na jednom meču postigao čak 9 golova, a da na jednom nije bio strijelac.

-Drago mi je da sam pomogao ekipi. Sada tek predstoji ispit, a to je baraž za ulazak u drugu ligu. Očekujemo tvrde mečeve i jaku borbu. Našem timu ne nedostaje motivacije, a sumnjam i da je suprotno kod protivnika. Mladost i Arsenal su pokazali da su dobre ekipe – objasnio je gorostasti 24 godišnji napadač.

Mrdakov učinak nije ostao neprimijećen, pa se vijest o njegovom učinku ubrzo proširila kroz cijelu Crnu Goru. On je ove sezone postigao 61 gol, što je nevjerovatan učinak, jer je to i rekord Kristiana Ronalda, a primakao se rekordu koji drži Lionel Mesi a to je 73 gola u sezoni. Moramo uzeti u obzir da su njih dvojica ove rekorde postavili nastupajući i za reprezentaciju, i u Ligi Šampiona.

Podsjetimo, Mrdak je bio mlada nada FK Rudara iz Pljevalja, gdje je nastupao kada je imao 17 godina. Nakon toga odlazi u Španiju, a posle neuspješne epizode vratio se u Pljevlja, gdje je uspješno popravio formu.

photo: PV portal

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!