Mundijal 2022. neupitan

#SpKatar2022

Vlada Katara poručila je da će Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2022. godine biti održano i da to ne može biti predmet rasprava u kontekstu aktuelne diplomatske krize i blokade koju su Kataru nametnule susjedne zemlje u zalivu.

Vlada: Blokada plod zavisti, ne damo Mundijal

Visoki zvaničnik Ujedinjenih Arapskih Emirata Dahi Halfan nedavno je izjavio da bi diplomatska kriza u Zalivu bila okončana ako Katar odustane od domaćinstva Mundijala 2022. godine, na šta je jutros odgovorio šef Kancelarije za kominikacije pri vladi Katara Saif Al Tani.

„Poruka iz Emirata je samo još jedan dokaz da je blokada Katara plod zavisti i sujete druge strane i da nema nikakve pravne osnove. To je još jedan pokušaj udara na suverenitet Katara“, kazao je Al Tani.

Dodao je da je pokušaj uvlačenja organizacije Svjetskog prvenstva u rasprave o krizi u Zalivu samo još jedan u nizu beznadežnih i podlih poteza katarskih susjeda.

Kriza u Zalivu eskalirala je početkom juna kada su vlasti Saudijske Arabije, Bahreina, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Jemena prekinule diplomatske odnose i blokirale granice Katara.

Ta, naftom bogata zemlja, se tereti za podršku terorizmu, što zvanična Doha negira i ocjenjuje neutemeljenim optužbama.

Zalivske zemlje su vlastima Katara dostavile listu zahtjeva za deblokadu, među kojima je zatvaranje turske vojne baze u toj zemlji, prekid saradnje sa Iranom i zatvaranje medijske mreže Al Džazira.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!