Sampaoli preuzima Argentinu !

#Sampaoli #Argentina #Sevilla #football

Čeka se još samo zvaničan odgovor nacionalnog saveza Gaučosa. 

Sada je već postalo izvjesno, Horhe Sampaoli će postati novi selektor Argentine. Iskusni strateg je na današnjoj konferencije u Sevilji rekao da će klub napustiti samo ukoliko dobije zvaničan poziv svog nacionalnog tima, što znači da je na potezu nacionalni savez Gaučosa, pa da sve dobije konačnu potvrdu.

Ako sve bude tako kako se očekuje, Sampaoli će debi na klupi nacionalnog tima doživeti protiv vječitog rivala Brazila u prijateljskom meču zakazanom u Melburnu 9. juna.
Ja neću ići iz Sevilje u drugi klub, promjenu mogu da uradim samo srcem, zbog svoje zemlje. To je ponuda koja ne može da se odbije. Svako ljudsko biće ima svoj san, a moj je bio da igram i treniram svoju zemlju. Sad ne mogu da igram, jer me noge sprečavaju. U ovom trenutku možemo da govorimo o Argenitini, jer smo svoje ciljeve sa Seviljom postigli, ali ta odluka nije u mojim rukama”, rekao je Sampaoli.

Španske novinare je interesovalo da li je možda već odlučivao o spisku nacionalnog tima.
“Nisam dao spisak nacionalnog tima, prvo sve treba da odobri Sevilja, koja je moj klub, a sve ostale spekulacije su loše namjere štampe. Tako izgleda kao da je bilo nešto skriveno, a ja sam uvijek bio jasan sa upravom kluba. Ovdje sam dokle god klub bude želeo, još nije došlo do zvaničnog sporazuma između kluba i Argentine”, rekao je Sampaoli.

mozzartsport.com

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!