Sevilja prijeti da neće odigrati Super kup

Sevilja je zaprijetila da neće odigrati večerašnju utakmicu Super kupa Španije ukoliko Barselona u sastav uvrsti više od trojice igrača izvan Evropske unije.

Fudbaleri Sevilje na aerodromu u Maroku (foto: Facebook/Sevilla FC)Foto: Fudbaleri Sevilje na aerodromu u Maroku (foto: Facebook/Sevilla FC)

Španski fudbalski savez je u subotu objavio da pravilo o broju igrača izvan EU ne vrijedi, jer utakmica nema „profesionalni karakter“. Takvo pravilo važi za sve utakmice Primere, takmičenja najvećeg ranga u španskom fudbalu.

Na početku sezone, tradicionalno se odigrava meč šampiona Španije i osvajača Kupa kralja. S obzirom da je Barsa osvojila duplu krunu, Sevilja je učesnik kao finalista Kupa kralja.

Utakmica će biti odigrana u marokanskom gradu Tangieru.

„Iznenađeni smo odlukom Fudbalskog saveza Španije 24 sata prije utakmice. Naveli su da ekipe mogu registrovati koliko god žele igrača izvan EU. U odluci za sezonu 2018/19 naveli su da mogu igrati samo tri takva igrača. Pravno odjeljenje razmatra odluku i ukoliko Barselona izvede više od trojice ne-EU igrača, to može predstavljati osnov za povlačenje iz utakmice“, saopšteno je iz Sevilje.

Tri mjesta u timu Barselone sigurno će zauzeti Arturo Vidal, Malkom i Artur. Međutim, poveli su i četvrtog ne-EU igrača, Marlona.

Brazilac Filipe Kutinjo je najvjerovatnije stekao portuglaski pasoš preko supruge, dok Luis Suarez i Lionel Mesi imaju državljanstvo EU.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar