Snimati igrače i van terena: Da li je fudbal dotakao dno?

Kreće fudbalski rijaliti. I to pravi…

Da li je fudbal dotakao dno? Ne možemo a da se ne zapitamo… Tradicionalisti će sasvim sigurno imati pozitivan odgovor. A opet, oni koji su se rodili kada su fudbal i fudbaleri već stasali u instrument globalnog biznisa, njima možda sve ovo i neće biti toliko čudno.

Evo kako glasi inicijalna vest: Mančester Siti dobiće od specijalizovanog sajta za elektronsku trgovinu – Amazon, naknadu od 11.000.000 evra, kako bi dozvolio da se svuda oko igrača i stručnog štaba postave kamere koje bi iz minuta u minut pratile i snimale sve što se dešava u njihovim profesionalnom životu tokom određenog perioda.

Neko će reći klasičan rijaliti program. I neće biti daleko od istine, zar ne?

Svetski mediji javljaju da je Siti pristao na ponudu Amazona i da su prve kamere već postavljene u trening kampu Građana. Logično, igrači i trener Pep Gvardiola malo se ovde pitaju, jer „interes kluba“ je iznad svega, a radi o lepoj sumi novca koja će im praktično pasti s neba.

Kako se navodi, konzumenti programa koji će plasirati Amazon imaće priliku – radi se naravno samo o premijum članovima – da prate svaki korak igrača, od ustajanja ujutru, preko treninga, obeda, slobodnih aktivnosti, pa do sastanaka na dan utakmice i poslednjih dogovora u svlačionici.

Pa sad kažite da nije u pitanju rijaliti!

I da fudbal nije dotakao dno…

izvor: mozzartsport.com

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!