Sudska istraga protiv vlasnika PAOK-a

Solunski tužioci naložili su danas pokretanje sudske istrage protiv biznismena i vlasnika PAOK-a, naturalizovanog Grka iz Rusije Ivana Savidisa koji je nedavno s četiri naoružana pratioca ušao na teren s pištoljem da bi se „obračunao“ sa sudijom zbog poništavanja gola.

Foto: Beta/AP

Vlada Grčke donijela je odluku da se suspenduje Super lige, a Svjetska fudbalska federacija (Fifa) osudila je ponašanje vlasnika PAOK-a i nagovijestila eventualno izbacivanje reprezentacije iz svih takmičenja.

Po nalogu će se istražiti i zašto je policija navodno ignorisala instrukcije tužioca da se Savidis uhapsi na licu mjesta, odnosno na terenu kada je uletio s pištoljem za pojasom, za koji ima dozvolu.

PAOK je u 90. minutu utakmice protiv lidera Super lige AEK-a poveo golom Fernanda Varele, ali je on poništen zbog ofsajda. Savidis je potom utrčao na teren okružen tjelohraniteljima da bi se obračunao s arbitrima.

On se danas izvinio zbog „emotivne reakcije“ na sudijsku odluku i „generalno loše stanje grčkom fudbalu“.

Kako je saopšteno na klupskom sajtu Savidis je imao namjeru da „odbrani desetine hiljada navijača PAOK-a od provokacija i sukoba“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!