Svaki gol Mesija i Nejmara donijeće 10.000 obroka

Svaki naredni gol Argentinca Lionela Mesija ili Brazilca Nejmara na nekoj zvaničnoj utakmici, uključujući i Svjetsko prvenstvo u Rusiji, donijeće 10.000 obroka djeci u školama u Latinskoj Americi i na Karibima, javljaju španski mediji.

Foto: Guliver/Getty imagesFoto: Foto: Guliver/Getty images

Kompanija koja podržava projekat MasterCard objavila je u četvrtak da će donirati 10.000 obroka Svjetskom programu za hranu Ujedinjenih nacija (WFP) svaki put kada argentinska ili brazilska zvijezda postigne gol.

“Veoma sam ponosan što sam dio ove kampanje, to će promijeniti živote hiljadama djece i nadam se da će to proizvesti isto toliko osmjeha“, rekao je Mesi.

Nejmar je istakao da je izuzetno sretan što može pomoći u humanoj kampanji.

“Želimo da osiguramo da djeca u regiji mogu imati tanjir hrane i više nade. Mi, Latinoamerikanci znamo da možemo napraviti velike stvari kada se ujedinimo i ovo je takav primjer. Zajedno se možemo boriti protiv gladi“, poručio je Nejmar.

Više od 40 miliona ljudi širom Latinske Amerike pati od gladi, mnogi od njih su djeca.

Inicijativa je dio kampanje #JuntosSomos10 (Zajedno smo 10) i dio je kampanje koju je kompanija počela u aprilu ove godine. Svi zainteresovani mogu novac donirati preko internet stranice ili koristiti haštag na Tviteru i Instagramu. Svaki put kada se koristi haštag kompanija donira jedan obrok.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!