VAR ne mijenja fudbal, čini ga poštenijim

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je danas da je Svjetsko prvenstvo u Rusiji zbog VAR tehnologije bilo poštenije i da taj sistem ne mijenja igru već da je čini transparentnijom.

Infantino: Golovi iz ofsajda su postali prošlost (Foto: Beta/AP)Foto: Infantino: Golovi iz ofsajda su postali prošlost (Foto: Beta/AP)

„Zbog VAR-a smo vidjeli poštenije prvenstvo“, rekao je Infantino na jednočasovnoj konferenciji za novinare u Moskvi.

Infantino je ocijenio da se odluka o uvođenju VAR sistema na Mundijalu pokazala sjajnom i dodao da, uprkos početnim strahovima, sistem dobro funkcioniše.

„Prihvaćen je i dobro funkcioniše. Prije dvije godine smo krenuli da testiramo VAR. Bio sam skeptičan, ali ako ne testiramo nećemo znati odgovore. Rezultati su jasni i pozitivni“, rekao je Infantino.

On je iznio i niz zanimljivih podataka. Bilo je više od 440 provjera, pri čemu 19 promjena, 16 ih je promjenjeno iz loše u ispravnu, a tri su ostale iste.

„Ovo je napredak, ovo je bolje od prošlosti. VAR ne mijenja fudbal, već ga čini poštenijim i transparentnijim i pomaže sudijama da donesu ispravne odluke. Golovi iz ofsajda su postali prošlost“, rekao je prvi čovjek Fifa.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar