Čović: Niko nije vrijeđao Obradovića

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#ŽeljkoObradović #Euroliga #KkCrvenaZvezda #NebojšaČović

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović izjavio je danas da su u klubu pregledali snimak utakmice protiv Fenerbahčea i da su zaključili da niko nije vrijeđao trenera turskog tima, srpskog trenera Željka Obradovića.

Foto: Beta

Košarkaši Zvezde pobijedili su sinoć u Beogradu Fenerbahče sa 75:73 u utakmici 17. kola Eurolige, a Obradović je poslije meča rekao da su ga vrijeđali domaći navijači i da ga boli što niko iz Zvezde na to nije reagovao.

„Klub je pažljivo pregledao snimak utakmice i nije nigdje našao nijednu situaciju u kojoj se vrijeđa trener istanbulskog kluba, a posebno na način kako je to na konferenciji za štampu saopšteno. Ukoliko nam i pored svega neko iz medija pusti snimak uvrijedljivog skandiranja prema Željku Obradoviću unaprijed izražavam žaljenje zbog toga“, naveo je Čović u saopštenju na klupskom sajtu.

Pročitajte još:   Vučević solidan u ubjedljivom porazu

Navijači Zvezde vrijeđali su košarkaša Fenerbahčea, srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića, koji je tokom karijere igrao za Partizan. Bogdanović je rekao da ga to nije pogodilo jer je navikao, a da su ga vrijeđali jer je Partizanovac.

„Bilo je uvrijedljivog skandiranja prema našem reprezentativcu Bogdanu Bogdanoviću, što ne podržavam, i smatram ružnim segmentom našeg sporta i ujedno zahvaljujem Bogdanu na korektnosti i razumijevanju koje je iskazao u izjavi nakon utakmice“, dodao je Čović.

On je naveo da je poslije sinoćnje konferencije za novinare telefonom razgovarao sa Obradovićem, „da su u potpunosti razjasnili situaciju“ i da ona neće uticati na odnose dva kluba, kao i na prijateljske odnose.

Foto: Beta

„Veoma sam zahvalan treneru Obradoviću, sa kojim sam kao Predsjednik KSJ sarađivao tokom trofejnih reprezentativnih godina 1996. i 1997, na korektnom razgovoru, razumijevanju i čestitkama koje je uputio nakon velike i zaslužene pobjede Crvene zvezde nad Fenerbahčeom. Za Crvenu zvezdu, sve ljude u klubu, navijače, sportsku javnost, najvažniji utisak i sjećanje na ovaj meč sigurno je da smo pobijedili Fenerbahče u jednoj izvanrednoj utakmici“, rekao je Čović.

Pročitajte još:   "Biti selektor kruna karijere"

„Fenerbahče nas je do sada stalno pobjeđivao u Beogradu, uglavnom ubjedljivo i uvijek zasluženo. I svaki put smo pružali ruku i čestitali boljem, jer su naš sportski rival. Atmosfera na svim tim prethodnim utakmicama nije se gotovo u bilo čemu razlikovala od atmosfere koja je viđena u četvrtak“, dodao je on.

Čović je naveo da je Crvena zvezda „isuviše veliki klub, a gospodin Željko Obradović, isuviše veliki trener, najveći u Evropi, da bi utakmica ostala upamćena i bila u sjenci izjava o navodnim ‘orkestriranim’ uvredama sa tribina, na račun našeg trofejnog trenera“.

Dodao je da atmoferu na Zvezdinim utakmicama u Euroligi svi karakterišu kao najbučniju i najvatreniju u Evropi i da se klub ponosi činjenicom da „svoje ambicije nikada nije i neće bazirati na uvredama i vrijeđanjima sa tribina“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!