Crna Gora izgubila od Srbije

#CrnaGora #NikolaVučević #BojanDubljević #BogdanBogdanović

Košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je od Srbije 82:71, u drugom meču na Trofeju Beograda.

foto: Beta

Srbiju je do pobjede predvodio Bogdan Bogdanović sa 25 poena, dok je Stefan Birčević dodao 15. U Crnoj Gori se istakao Bojan Dubljević sa 13, a po 10 postigli su Nikola Vučević i Nemanja Djurišić.

Crna Gora je poslije prve četvrtine imala prednost od pet poena – 24:19. Ekipa Bogdana Tanjevića bila je prije svega raspoložena u šutu za tri poena, koji im je i donio prednost, ali i nešto lošija odbrana Srbije.

Đordjevićev tim je do sredine druge četvrtine bio u zaostatku, ali onda su krenuli u seriju koju su predvodili raspoloženi Stefan Birčević i Bogdan Bogdanović.

Čvršćom odbranom i dobrom igrom u napadu Srbija je stigla do preokreta i na poluvremenu je vodila sa 46:37.

Bogdanović i Stefan Jović su na početku treće četvrtine doveli Srbiju do dvocifrene prednosti.

Crna Gora je ipak uspjela da smanji zaostatak i nakon trojke Bojana Dubljevića dođe na tri poena zaostatka – 58:55 na minut i po prije kraja treće četvrtine.

Srbija je uspjela da odbije nalet Crnogoraca, Bogdanović i požrtvovani Lazić su pokrenuli „orlove“ koji su serijom 6:0 došli do prednosti od 64:55.

Posljednja dionica donijela je veliku borbu, ali Srbija je uspjela da nadigra Crnu Goru, prije svega dobrom igrom Bobana Marjanovića pod košem, ali i raspoloženim Birčevićem i na kraju dođe do trijumfa.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!