Crnogorci drugi na svjetskom basket turniru

#RedBul

Ekipa Jokatore, koju čine košarkaši iz Crne Gore Aleksandar Jović, Nemanja Gavranić, Aleksandar Bogojević i Dejan Perović, osvojila je drugo mjesto na svjetskom finalu Red Bul turnira u Vašingtonu.

.

Jokatore je u finalu poražen od domaće selekcije SAD-a rezultatom 14:10, ali igrači podgoričke ekipe mogu da budu više nego zadovoljni izdanjima koja su pružili u postojbini košarke.

„Presrećni smo jer smo igrali veliko finale, borili smo se, dali smo sve od sebe. Na kraju su dobili bolji, mada možda baš i nije tako“, kazao je Bogojević, saopštili su organizatori.

Jokatore je u finale ušao kao drugi sa 52 poena, jedan više imali su Amerikanci, koje su naši predstavnici savladali u grupi.

.

U finalnom meču arbitri su tolerisali grubu igru domaćina, ekipe koja igra pravi američki ulični basket. Uz to, šut za tri poena nije najbolje služio naš tim, pa je epilog častan poraz u finalu.

Kao nagradu za prvo mjesto, američka ekipa dobila je šestodnevni boravak na All star meču NBA 2018.

.

„Naredne godine sigurno ćemo ponovo igrati `Red Bull Reign` turnir u Crnoj Goru, nadam se da ćemo biti svi na okupu“, kazao je Bogojević.

Na finalnom turniru Red Bula Vašingtonu nastupilo je 17 ekipa, a osim crnogorskog i američkog tima, učestvovali su i predstavnici Srbije, Argentine, Holandije, Južne Afrike, Bahreina, Novog Zelanda, Južne Koreje, Čilea, Filipina, Turske, Indonezije, Rumunije, Libana, Australije i Kuvajta.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

1 komentar

  1. Ponovo uspjeh košarkaša. Ovoga puta u zemlji košarke. Što se još poželeti može. Svi vi, uspješni sportisti, učinili ste našu dobru zemlju ponosnom i ponovo, po uspjehu, poznatom. Bravo

Comments are closed.