Da nađemo energiju za žestoku igru rivala

#KkBudućnostVoli

Sa tri pobjede u prvih pet kola, košarkaši Budućnost Volija došli su u situaciju da razmišljaju o drugoj fazi Evrokupa. „Plave“ sjutra čeka duel sa Ređo Emilijom u gostima, a drugi trijumf nad italijanskim timom bi trasirao put ka tom cilju.

Foto: KK Budućnost Voli

Trener Budućunosti Aleksandar Džikić je reako da njegov tim mora da nađe energiju da isprati žestoku igru rivala…

„Igraćemo protiv tima koga poštujemo mnogo, na terenu i mimo njega. Oni su tim sa nekoliko veoma opasnih igrača, koji su sposobni da postignu mnogo poena i to u samoj završnici igre. Očigledno, mi želimo da izbjegnemo tu situaciju, imajući u vidu i to da će oni imati punu podršku na domaćem terenu, posebno nakon što su ubjedljivo pobijedili njihove goste u poslednjoj rundi nacionalnog šampionata. Treba da budemo spremni na veću minutažu novog igrača, koji veoma odgovara njihovom stilu košarke. Takođe moramo da nađemo energiju da ispratimo žestoku igru našeg protivnika, a to neće biti nimalo lako.“

Filip Barović je ocijenio da će Budućnost biti na velikom iskušenju u Italiji…

„Ovo je važna utakmica za oba tima. Slomili su njihove poslednje protivnike, ali nijesmo iznenađeni zato što znamo koliko su dobra ekipa i koliko je teško igrati protiv veoma okretnog i istreniranog tima.“, rekao je Barović.

Budućnost je dobila prvi meč protiv Italijana u Podgorici nakon velike borbe 82:74.

Duel u Ređani počeće u 20:30.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!