ĐORĐEVIĆ: Dražen Petrović me je izbacio iz reprezentacije SFRJ

By Nenad Zečević

oksale

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević pravi je magnet za svjetske novinare na Mundobasketu u Španiji, a u jednom od razgovora za francuski ”Ekip” govorio je o Orlovima, ali se i prisjećao nekih stvari sa početka karijere.

Jedna od njih svakako je sukob sa legendarnim Draženom Petrovićem poslije čega je Đorđević 1989. godine odstranjen sa spiska, iako je selektor Ivković isticao da je Sale najbolji plejmejker.

– Petrović je vikao je na mene i govorio je da nikada neću da igram za reprezentaciju. Bio je ljut zbog njegovih pet ličnih, iako je Cibona pobijedila u prvenstvenom meču. Poslije utakmice igrači dvije ekipe su se rukovali, a Dražen mi je prišao i počeo da viče na mene. Urlao je kako nikada neću da igram za reprezentaciju, pa sam ja počeo da ga psujem. Malo je nedostajalo da se potučemo – rekao je

– Nedugo nakon tog našeg okršaja selektor Dušan Ivković je objavio spisak i mene stvarno nije bilo na njemu. Čak imam novinski članak u kojem je samo tri dana ranije Ivković rekao da sam ja najbolji plejmejker reprezentacije, a onda me nije stavio na spisak. Da li je postojao pritisak na Ivkovića? To nikada neću saznati, ali želim da vjerujem da ga nije bilo, rekao je Đorđević.

(telegraf.rs)

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!