„Meč s Rusijom najteži u trenerskoj karijeri“

#AleksandarĐorđević

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da mu je meč protiv Rusije bio najteži koji je vodio u trenerskoj karijeri, te da je Slovenija favorit u finalu.

(foto: FIBA)

„Moj ponos i neizmjerna zahvalnost prema ovim momcima koji nose dres reprezentacije i svima koji su dali doprinos zajedničkom uspjehu. Ovih 12 momaka nijesu propustili nijedan trening od kada smo se skupili. Imali su veliku želju, veliku posvećenost radu, spremni da kroz sve to prihvate i teške dane da bi došli do ovoga. Igrači imaju najveću zaslugu za ovo, napravili su takvu hemiju među sobom. Oni su ratnici i pobjednici“, rekao je Đorđević.

Kako je kazao, zna šta čeka reprezentaciju Srbije u finalu protiv Slovenije.

„Igramo protiv najbolje ekipe na šampionatu. Igraju fenomenalnu košarku, punu talanta, tehnike, fizike, vica, ljepote, na kraju krajeva. Na nama je da svim načinima odgovorimo na to. Nijesu izgubili nijednu utakmicu. Već smo u svlačionici pričali o Sloveniji. O njihovim kvalitetima. Igrači će postati svjesni tek nakon prvenstva šta budemo uradili. Utakmica će biti izuzetno zahtjevna energetski. Oni su imali dan više odmora što može biti ključno. Najspremnija su ekipa na prvenstvu. Imaju izuzetne atlete na spoljnim pozicijama. Igraju izuzetno razigrano, sigurno, poletno. Oni su apsolutni favoriti“, dodao je selektor Srbije

Srbija i Slovenija će se za titulu prvaka Evrope boriti u nedjelju od 20 sati i 30 minuta.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!