Mlada reprezentacija želi opstanak u A diviziji

Muška mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici i počela pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će od od 14. do 22. jula biti odigrano u Njemačkoj.

Foto: KSCGFoto: Foto: KSCG

Saopšteno je da selektor Dušan Dubljević neće moći da računa na Ognjena Čarapića i Jovana Vojinovića.

Dubljević je na pripreme pozvao 16 igrača.

Na spisku su: Nikola Vujović, Milić Starovlah, Andrija Slavković, Vladan Kaluđerović, Miloš Kostić, Vuk Popović, Milan Hajduković,
Janko Čepić, Matija Jokić, Miloš Popović, Marko Simonović, Bogoslav Božoović, Nikola Parača, Pavle Jovićević, Radule Raspopović i Bogdan Bojić.

Dubljević je kazao da je do unazad tri-četiri dana bio siguran u opstanak u A diviziji, možda čak i plasman među osam najboljih.

„Desili su se otkazi Čarapića iz Mege, koji je doživio povredu i u obrazloženju naveo da je potrebno vrijeme da se oporavi, nakon njega i Vojinović koji je trebalo da mu bude zamjena na poziciji jedan i opcija na dvojci je otkazao. Uz to i povreda Jakova Miloševića koji je trebalo da igra na poziciji četiri. Sve to nas je poremetilo“, kazao je Dubljević.

Crnogorski košarkaši na šampionatu igraće u grupi su Velikom Britanijom, Litvanijom i Turskom.

„Koliko nam je jaka grupa, još je teže ukrštanje. Idemo na Francusku, Španiju, Hrvatsku, biće jako teško. Čak i da smo u najjačem sastavu ne bi mogli da garantujemo da ćemo ostvariti pobjedu protiv tih selekcija. Ipak imamo 43 dana priprema i vjerujem da ćemo se spremiti na najbolji mogući način“, zaključio je Dubljević.

Crnogorski košarkaši u pripremnom periodu igraće sa Hrvatskom, 20. i 21. juna, a na turniru u Tivtu sa Rusijom i Makedonijom od 25. do 28. juna.

Na kraju generalna proba za prvenstvo biće turnir u Istanbulu od 3. do 7. jula.

„Oslabljeni smo neigranjem dvojice bitnih igrača. Opstanak je obaveza sve mimo toga bi bilo super. Neko četvrtfinale je san, jer nalazimo se u jakoj grupi, a još jače je ukrštanje. Biće izuzetno teško, ali vjerujem da možemo da ostvarimo taj neki rezultat koji smo zacrtali“, kazao je kapiten Miloš Popović.

U stručnom štabu selekcije, pored Dušana Dubljevića, su treneri Vladimir Todorović i Žarko Dragićević, kondicioni trener Milovan Ljubojević i fizioterapeut Petar Stojović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!