Okršaj Bogdana i Miloša: Svaka asistencija – Teodosićeva čarolija! (VIDEO)

Maler za Bogdana Bogdanovića – iskrenuo je desni skočni zglob. Do momenta kada se povrijedio odigrao dosad najbolju partiju u dresu Sakramenta. 

Bilo je onih, hrabrih koji su noć za nama odvojili kako bi u ranu zoru pogledati prvi okršaj Miloša Teodosića i Bogdana Bogdanovića na NBA parketima. Vratilo je mnoge u djetinjstvo, u vrijeme kada noćima nisu spavali kako bi na sve moguće načine ispratili Peđu Stojakovića i Vlada Divca i one strašne Kingse. Kao nekada, vjerujte – imali su šta da vide i rano jutros! Čarobnih šest Miloševih asistencija, Bogdanovićevo najbolje izdanje dosad u opremi Sakramenta, ali nažalost i povredu dojučerašnje Fenerbahčeove vedete. 

Los Anđeles Klipersi su u svom Stejpls Centru slavili sa ubjedljivih 104:87 (22:24, 22:20, 30:24, 30:19), a prva figura utakmice ponovo je bio srpski mađioničar!

Ovog puta imao je stabilnih osam poena (3/5 iz igre), ali ponajviše je ostavio bez daha svojim asistencijama od kojih se prosto ne zna koja je najbolja! Nije dovoljno pogledati video sažetak samo jednom, treba to uraditi više puta, samo zbog lepote koju je Teodosić unio u igru Klipersa. Mada je rano za neke konkretne zaključke, djeluje kao da se izostanak Krisa Pola uopšte ne primećuje na parketu, s tim što možemo da budemo hrabri i konstatujemo da su Teodosićeva dodavanja – atraktivnija!

U ovoj utakmici imao ih je tačno šest, a zanimljivo je da je prvo naređao sva ta dodavanja za Deandrea Džordana, Blejka Grifina i Lua Vilijamsa, pre nego što je započeo svoj košgeterski niz, sredinom trećeg kvartala. Pored toga imao je još dva skoka i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Bilo je tu svega – standardnih alej-upova Džordanu Grifinu, ali i spektakularno dijagonalno dodavanje kapitenu, koje je završeno pogotkom sa distance.

Zaista, teško je odlučiti se za najlepšu od ponuđenih šest, zato se i pitamo – odakle ih, majstore, izvlačiš? I naravno – samo tako nastavi!

Bogdan Bogdanović je pružio zasad najbolju partiju u opremi Kingsa, pošto je svojih 18 minuta iskoristio tako što je ubacio 13 poena, uz čak tri pogođena dalekometna hica iz četiri pokušaja, i ukupno pet uspješnih šuteva iz devet izbačaja. Ali, doživio je povredu desnog skočnog zgloba kada je nezgodno doskočio na nogu saigrača Koste Kufosa, zbog čega se čak i Grk požalio na povredu. Ipak, deblji kraj izvukao je srpski strijelac, što je bacilo senku na inače vrlo zanimljiv meč.

I dalje se ne zna koliko je ozbiljna Bogdanova povreda, ali očekuje se da bi neka prva saznanja mogla da budu dostupna u toku dana.

Kod Klipersa najefikasniji bio je Grifin sa 18 poena, Džordan je imao 13 koševa i 14 skokova, dok je Vesli Džonson upisao 16 poena i pet uhvaćenih lopti. U gostujućim redovima Zek Rendolf je imao 14, Geret Templ 13, a Badi Hild 12 poena.

NBA – PREDSEZONA

Atlanta – Dalas 94:108
/Bazmor 20 – Klavel 19/

LA Klipers – Sakramento 104:87
/Grifin 18 – Rendolf 14/

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!