PAJOVIĆ: Amerikanci i Španci do finala, Grci favoriti protiv Srbije

By ana popovic

0104gashoPajovic


S
portski direktor Budućnost Volija Gavrilo Pajović ocijenio je u izjavi za Portal Analitika da blagu prednost u duelima osmine finala na Mundobasketu daje Grcima, Hrvatima i Brazilcima, dok u finalu vidi Ameriku i Španiju.

Podsjetimo, titulu brani aktuelni olimpijski šampion, selekcija SAD

– Kada je u pitanju duel Francuske i Hrvatske, ekipa Francuske je oslabljena došla na prvenstvo, što se i vidi po njihovim utakmicama – igraju sa dosta oscilacija. Hrvati, uz dobru partiju poslije teške pobjede na otvaranju protiv Argentine, imaju isto dosta oscilacija i problema. Očekuje nas zanimljiv meč i možda dobra inspiracija Hrvata u napadu, posebno šut iza linije 6.25 može odlučiti pobjednika. Blagu prednost dajem Hrvatima – kazao je Pajović za Portal Analitika.

On smatra da Grci, pored Amerikanaca i domaćina prvenstva, igraju najkonstantniju košarku.

– Što se tiče meča Srbija-Grčka, ne mogu reći da su me Grci iznenadili, ali mislim da poslije ovih reprezentacija, poput Amerike i Španije, igraju najkonstantniju košarku. Sa dobrim individualcima koji su se uklopili u kolektiv, protiv Srbije koja je imala pehove zbog povreda Teodosića i Krstića, očekivao sam više od njih na ovom prvenstvu. Mada, kvalitet jednog Teodosića, Bogdanovića, Krstića nam daje za pravo da budemo oprezni u ovom meču, tako da na osnovu dosadašnje forme na prvenstvu, Grci su favoriti.

Svakako jedan od derbija koji nas očekuje u ovoj fazi prvenstva biće duel između Brazila i Argentine. Kao u svakom sportu, kad se sastaju ove dvije selekcije, ti mečevi donose posebni žar i naboj. Odlučiće trenutna inspiracija na jednoj strani Skole, Noćionija, Priđonija, ili na drugoj Splitera ili šutera Barbose. Šanse su 50-50, tako da možda, na osnovu dosadašnjih igara Brazil je bliži pobjedi, ali svakako očekujem zanimljiv i uzbudljiv meč – ocijenio je Pajović.

Sportski direktor „plavih“ priželjkuje da domaćin Mundobasketa osvoji svjetsku titulu.

– Kada je u pitanju domaćin prvenstva, očekujem lagan meč protiv ekipe Senegala, kao i sve što su do sada Španci odigrali. Španija je jedna izvrsna reprezentacija koja igra modernu, savremenu košarku. Mislim da je zbog toga u nekom smislu ovo takmičenje „neinteresantno“, jer sigurno da će finale igrati SAD i Španija. Znači, oni su apsolutni favoriti, ne samo protiv Senegala, već i protiv bilo koje selekcije, sem SAD-a. U tom projektovanom finalu će biti zanimljivo. Lično bih volio da Španci osvoje, zato su i organizovali ovo Svjetsko prvenstvo. Bukvalno su im na kraju reprezentativne karijere i Navaro i Gasol i Kalderon, možda i još neki igrači, tako da bi Amerikanci bez par igrača koji da su došli sigurno bi dominantno osvojili šampionat, ali mislim da Španci jedini mogu parirati SAD-u, tako da se nadam da bi mogli osvojiti svjetsku titulu, iako su u ovom trenutku Amerikanci blagi favoriti u odnosu na njih – zaključio je Pajović.

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!