Škerović: Ovo je za mene kraj

#CrnogorskeKošarkašice #JelenaŠkerović

Jedna od najiskusnijih igračica u reprezentaciji Crne Gore, Jelena Škerović, juče je odigrala posljednji meč u nacionalnom dresu.

Škerović: Završila sam reprezentativnu karijeru (Foto: FIBA)

Prije šest godina naše košarkašice bile su herojine nacije, jer im je na prvom prvenstvu Evrope nesrećnim porazom od Turske izmakla medalja. Godine su prolazile, ali nije nada, piše Arena.

Sve do juče, kada je poraz od Rusije označio da će najiskusnije igračice Jelena Škerović, Iva Perovanović i Nataša Popović, baš kao i što su godinu ranije Milka Bjelica i Aleksandra Vujović, na neslavan način završiti reprezenatitvnu karijeru…

Košarkašice Crne Gore četvrtog dana prvenstva Evrope doživjele su treći poraz, a debakl od Rusije za ukupan skor 0-3 i čak – 47 koš razliku upotpunio je sumornu sliku najlošijeg učinka „crvenih“ na velikim takmičenjima.

Jelena Škerović juče je odigrala posljednji meč u dresu Crne Gore.

„Ovo je za mene kraj. Završila sam reprezentativnu karijeru. Odigrala sam četiri prvenstva Evrope, na svakoj utakmici davala sve od sebe i mislim da je prilika da mlađe igračice koje dolaze stiču iskustvo i na njima je budućnost ove selekcije“, kazala je Škerović.

Ona je navela nekoliko razloga zbog lošeg rezultata.

„Tokom cijelog prvenstva nedostajalo nam je fokusa i koncentracije više od 25 minuta. Ali, ovo je za mlađe igračice i trenere iskustvo za sljedeća takmičenja da se poradi na tome. Nedostatak iskustva mlađih igračica sigurno da je uticao, a to je nedostatak igranja jačih liga. Dakle, treba da rade kako bi popravile individualnu igru“, naglasila je Škera.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!