Tomić novi trener Crvene zvezde

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je novi trener ekipe Milan Tomić, s kojim je potpisan ugovor na tri sezone.

foto: kkcrvenazvezda.rsFoto: foto: kkcrvenazvezda.rs

Tomić će sjutra u podne zvanično biti predstavljen u klubu.

Rođen je 24. jula 1973. godine u Beogradu, a na mjesto šefa stručnog štaba Crvene zvezde dolazi nakon izuzetno bogate 26-godišnje karijere kao igrač i trener u Olimpijakosu iz Pireja. Tomić je svoje košarkaško ime izgradio u Grčkoj, a sa crveno-bijelima iz Pireja kao igrač i trener, osvojio je tri titule prvaka Evrope, tri nacionalna šampionata i dva kupa Grčke.

Klub navodi da on stiže u Crvenu zvezdu željan dokazivanja, i sa izuzetno bogatim košarkaškim iskustvom, jer je nakon igračke karijere, u stručnom štabu višestrukog prvaka Evrope obavljao sve važne operativne poslove – tim menadžera, pomoćnika trenera, generalnog menadžera, kao i prvog trenera Olimpijakosa u dva navrata.

Crvena zvezda „izražava veliko zadovoljstvo“ što je uspjela da angažuje ambicioznog trenera, koji je tokom prošlog i ovog ljeta, tokom pregovora sa klubom pokazao veliko poštovanje prema crveno-bijelima, identične ideje i ambicije koje se poklapaju sa klupskim, ali i želju i ličnu ambiciju da postane prvi trener ekipe.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar