U Sloveniji punom parom izdaju pasoše

#Eurobasket2017

Košarkaška euforija vlada u Sloveniji nakon što je ostvaren istorijski uspjeh plasmanom u finale Eurobasketa. Traži se karta više za odlazak u Istanbul, Slovencima se masovno izdaju pasoši.

Foto: FIBA Europe

Goran Dragić, Luka Dončić i družina bacili su u trans navijače u domovini. „Zmajčeke“ u nedjelju očekuje finale Evropskom prvenstva, prvo u istoriji slovenačke košarke, a ujedno su obezbijedili i prvu medalju na kontinetalnim takmičenjima.

Slovenački mediji još od kraja polufinalne utakmice protiv Španije pozivaju navijače da u što većem broju dođu u Istanbul na finale, ali većina Slovenaca nema pasoš koji im je potreban za ulazak u Tursku, pošto su navikli da sa ličnom kartom putuju po zemljama Evropske unije.

Štamparija u Celju punom parom izdaje pasoše, a slovenački mediji javljaju da je danas po ubrzanoj proceduri izdato 335.

RTV Slovenija prenosi da je zakazano 11 čarter letova u nedjelju za Istanbul.

U avio kompaniji „Adrija erlajns“ rekli su da je „zahtjev za letovima za Istanbul danas izuzetan“.

„Potražnja za avionskim kartama za Istanbul je ogromna. To što se dešava je ludnica. Do sada, više od hiljadu ljudi je tražilo kartu i iz časa u čas uvodimo nove vanredne linije“, navela je Špela Mivšek iz „Adrija erlajnsa“.

Foto: FIBA Europe

Povratna karta košta 475 eura, dok kartu za finalnu utakmicu Slovenci moraju da plate još 79 eura.

„Imamo više od hiljadu navijača koji su se registrovali u posljednja tri sata otkako su naše kancelarije danas otvorene“, rekao je ranije danas, za slovenački Javni servis, Peter Majerle iz agencija „Radio Kompas“.

Ta agencija je obezbijedila i prevoz autobusima, a cijena karte je 250 eura.

Takođe, osim avionima i autobusima, Slovenci se putem društvenih mreža organizuju za 1.500 kilometara dug put automobilima do Istanbula.

Ljubljansko Delo atmosferu u Sloveniji poredi sa euforijom koja je naciju zahvatila poslije plasmana fudbalske reprezentacije na Evropsko prvenstvo 2000.

Poslije velike pobjede u polufinalu nad Špancima, u slovenačkim medijima pojavili su se i pozivi da utorak bude neradni dan, kako bi navijači mogli na miru da proslave istorijski uspjeh reprezentacije.

Svečani doček i veliko slavlje za košarkaše Slovenije biće organizovani u ponedjeljak, u centru Ljubljane.

Slovenci će večeras saznati rivala za zlato, nakon duela Srbije i Rusije koji počinje u 20.30 sati, uz prenos na TVCG.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!