Vranješ: Mornar ne želi da se preda protiv Zvezde

Košarkaš Mornara Nemanja Vranješ rekao je danas da je Crvena zvezda favorit, ali da njegova ekipa ne želi da se preda u polufinalu ABA lige.

foto: aba - liga.com

„Crvena zvezda je favorit za osvajanje ABA lige. Nama je velika nagrada za sve uspjehe u ovoj sezoni to što igramo protiv evroligaškog tima dvije ili tri utakmice u polufinalu. Sigurno je jedino da i ne mislimo na predaju unaprijed, naprotiv, pokušaćemo da napadnemo Zvezdu i napravimo iznenađenje“, rekao je Vranješ za sajt ABA lige.

Zvezda i Mornar će se sastati u polufinalu regionalnog takmičenja u seriji koja će se igrati na dvije pobede. Vranješ je naveo da pred duel sa beogradskim klubov vlada „ogromna euforija“ u Baru i veliko je interesovanje publike.

„Ogromna je euforija u gradu i veliko intersovanje publike jer u plej-ofu igramo sa evroligaškim gigantom. U našu najuspješniju sezonu u istoriji lijepo se uklopilo ime Crvene zvezde. Siguran sam da će Topolica u revanšu biti mala da primi sve zainteresovane ljubitelje košarke“, istakao je Vranješ.

On je naveo da su svi u klubu „jako ponosni“ na uspjeh Mornara i da se isplatio kvalitet rada tokom cijele sezone.

„Jednostavno, sada svi u klubu uživamo i, zapravo, igramo se košarke“, dodao je.

Po njegovim riječima, Mornar je u prvom dijelu sezone gradio svoju igru i tad „nije bilo baš najbolje“, ali da je ona bila sve bolja kako je sezona odmicala.

„Mi smo u prvom dijelu sezone gradili našu igru. U početku i nije bilo baš najbolje, imali smo nekih neočekivanih poraza, ali kako je vrijeme odmicalo, kako smo počeli zacrtano da sprovodimo na terenu, tako je i naša igra bila sve bolja. Sada igramo jednu dobru košarku i sa razlogom bi trebalo svi da nas se plaše. Siguran sam da ćemo nastaviti u istom stilu, iako ostaje veliki žal što se naš najbolji igrač Uroš Luković povrijedio. Njegov izostanak je jako veliki hendikep, ali i to je sport i mi idemo dalje“, rekao je Vranješ.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!