„Alal ti vjera momčino, kapitenu, ljudino!“: Igor Kolaković o Draganu Stankoviću

Dragan Stanković više neće igrati za odbojkašku reprezentaciju Srbije. Igrač koji je 13 godina nosio dres „plave čete“, odlučio je još prije meča za bronzu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj da ubuduće ne igra za nacionalni tim.

Ovim povodom na svom fejsbuk profilu oglasio se i crnogorski stručnjak Igor Kolaković, koji je napisao:

„Trenerski posao je takav da stalno moram da donosim odluke, gotovo svakodnevno.

Nekad su dobre, nekad loše, ali saopštavanje igračima da neće biti u timu za neko veliko takmičenje je najteži dio trenerskog posla, bar za mene.

Bilo smo na zavrsnom kampu u Kini prije Olimpijade 2008. Otisli smo sa 15 igrača, a trojica su trebala da se vrate prije same Olimpijade.

Bili smo hiljadama kilometara daleko od svojih domova. Svi su imali isti cilj, želju, nadanja, snove…i svi su zaslužili da budu u Pekingu ali je bilo samo 12 mjesta za igrače.

Takva su pravila MOK-a. Nikada neću zaboraviti koliko mi je bilo teško da odlučim ko neće moći da udje u Olimpijsko selo, a tek da im to saopstim…

Pravi pakao.

Koliko li je tek bilo teško njima kada sam im to saopštio ne mogu ni da zamislim.

Ali to su veliki sportisti , veliki ljudi. Jedan od njih je i Dragan Stanković, tada već sjajan i veliki igrač. Nikada, ali nikada poslije toga nije pokazao ili iskazao gorčinu u odnosu na moju odluku, a možda je imao razloga.

Saradjivali smo sjajno i osvajali medalje. Čak je imao snage da se i slika sa Siletom i sa mnom nakon moje odluke.

Gagi se ovih dana oprostio od reprezentacije Srbije. Alal ti vjera momčino, kapitenu, ljudino i igračino za sve što si dao odbojci i nama koji smo imali sreću da ti budemo treneri.“

Izvor: Agencija Media sport

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!