Crna Gora na šampionatu sa 77 takmičara

#NikolaMalović #ReprezentacijaCrneGore #KarateSavez #MarioHodžić

Karate reprezentacija Crne Gore na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Igalu nastupiće sa 77 takmičara, saopšteno je iz Karate saveza.

.

Šampionat je na programu od petka do nedjelje.

Nastupiće 59 karatista u borbama, 43 u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji i 18 u katama (osam u muškoj i deset u ženskoj konkurenciji).

Šampionat će zbog povreda propustiti Mario Hodžić i Milena Jovanović.

Crnogorske takmičare predvodiće selektori u borbama Slavenko Bajić (M) i Žarko Raković (Ž, mlađi seniori), Slobodan Vlahović (M) i Radoslav Vukićević (Ž, kadeti juniori) i katama Jugoslav Bukilić (U 21), Nela Tatar (Ž) i Slavka Maksimović (M, kadeti i juniori).

Najavljeno je učešće 800 takmičara iz 11 država.

Organizator je najavio da će gosti šampionata biti visoki funkcioneri Evropske i Balkanske karate federacije.

Crnogorska reprezentacija nastup na prošlogodišnjem Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Sarajevu završila je sa osam medalja – jednom zlatnom, tri srebrne i četiri bronzane.

Zlatnim odličjem okitio se muški tim u borbama, u konkurenciji mlađih seniora, srebrni su bili kadet Balša Miličković (do 57), mlađi senior Nikola Malović (do 75) i kadetkinja Ivana Bujković u katama.

Bronzane medalje osvojili su junior Predrag Smolović (preko 76), mlađi senior Mario Hodžić (do 67), muški juniorski tim u borbama i ženski kadetsko-juniorski tim u katama.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!