Crnogorski golbalisti na završnom turniru

Golbal reprezentacija Crne Gore u subotu i nedjelju učestvovaće na završnom turniru Srednjoevropske lige u Budimpešti, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

foto: Paraolimpijski komitet Crne GoreFoto: foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Za subotu predviđeni su mečevi u ligaškom dijelu protiv Izraela (10.00) i Slovenije (12.00), dok je u nedjelju na programu plej-of.

Selektor Nikola Čurović kazao je da crnogorsku selekciju sjutra očekuju dva jaka protivnika, navodeći dati dueli nemaju rezultatski značaj i da će to biti prilika da svi igrači dobiju šansu.

„Izvjesno je da ćemo u plej-of ući sa pete pozicije i da nas u četvrtfinalu očekuje reprezentacija Rumunije. U eventualnom polufinalu čeka nas prvi favorit lige – Slovenija. Bilo bi lijepo ovogodišnju sezonu Srednjoevropske lige završiti sa nekom od medalja. Liga je za nas imala višestruki značaj jer su ovogodišnje učesnice bile ekipe koje nas očekuju na Evropskom prvenstvu B divizije u poljskom Horozovu od 20. do 30. septembra“, rekao je Čurović.

On u Budimpešti računa na Gorana Macanovica, Velizara Obradovića, Mirnesa Ramovića, Nikolu i Marka Nikolića.

„Nastup crnogorske golbal reprezentacije u Srednjoevropskoj ligi finansira se sredstvima Ministarstva sporta Crne Gore opredjeljenim za program Paraolimpijskog komiteta u 2018.godini“, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!