Hejden u kritičnom stanju nakon sudara

#OštećenjeMozga #TriPuta #TeškePovrede #MikeleSkarponi

Bivši prvak MotoGP šampionata Niki Hejden nalazi se u „izuzetno kritičnom“ stanju, kako je opisala njegova porodica, nakon što je doživio teške povrede mozga u saobraćajnoj nesreći koja ga je zadesila dok je vozio bicikl.

Hejden je 218 puta nastupao u MotoGP-u, tri puta trijumfovao (Foto: AP/Beta)

Ovaj 35-godišnji Amerikanac, čuven po svojim motociklističkim podvizima, vozio je bicikl u Riminiju kada se dogodio sudar sa autobombilim.

Hejden, koji je osvojio MotoGP 2006, a koji je prošle sedmice nastupio upravo u Italiji u okviru Svjetskog šampionata „superbajkova“, nalazi se na odjeljenju intenzivne njege u bolnici u Ćezeni.

„Njegove povrede su višestruke, a u ovom trenutku možemo samo da dodamo da postoji i ozbiljno oštećenje mozga. Od prognoza bismo se uzdržali“, prenosi BBC saopštenje bolnice.

Niki Hejden je 218 puta nastupao u MotoGP-u, tri puta je trijumfovao, a u 28 navrata završavao na podijumu.

Hejdenova nesreća nije jedina koja je poznate sportiste zadesila ovog mjeseca dok su bili na biciklu.

Trofejnog britanskog biciklistu Krisa Fruma udario je 8. maja automobil dok je trenirao blizu svoje kuće u Monaku.

„Upravo me je jedan nestrpljiv vozač pratio na trotoar i namerno udario. Srećom, ja sam okej, ali je bicikl totalno uništen“, objavio je Frum na društvenim mrežama.

Taj incident se dogodio manje od tri sedmice nakon što je italijanski biciklista Mikele Skarponi umro poslije sudara sa kombijem tokom treninga. Skarponi je osvojio čuveni Điro D’Italija 2011, nakon što je Albertu Kontadoru oduzeta titula.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!