Juniorske selekcije domaćini turnira

#Oscg

Juniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore biće domaćini kvalifikacionih turnira za Evropsko prvenstvo, saopšteno je iz Evropske odbojkaške federacije.

Foto: oscg.me

Navode se da će gradovi domaćini biti naknadno određeni. Juniorke će u prvoj rundi kvalifikacija za EP u Albaniji 2018. godine igrati u drugoj grupi protiv Izraela i Bjelorusije.

Turnir će biti odigran od 11. do 14. januara. Pobjednik turnira igraće u drugoj rundi sa reprezentacijama Rumunije, Belgije i Francuske.

Plasman na EP izboriće pobjednici sedam grupa, dok će sedam drugoplasiranih selekcija i najbolja trećeplasirana selekcija izboriti plasman u treću rundu, od 28. juna do 1. jula.

Šampionat Evrope u konkurenciji juniorki biće odigran od 1. do 9. septembra 2018. u Albaniji.

Juniori će u drugoj rundi kvalifikacija za EP u Holandiji i Belgiji 2018. godine, od 26. do 29. aprila, igrati u grupi D sa selekcijama Francuske, Slovenije i Letonije.

Plasman na EP izboriće pobjednici osam grupa, dok će drugoplasirane selekcije izboriti plasman u treću rundu (28. jun – 1. jul), iz koje će plasman na prvenstvo Evrope izboriti pobjednici obje grupe.

EP u konkurenciji juniora, 26. po redu, biće odigrano od 14. do 22. jula 2018. u Hagu i Ejdeu, u Holandiji, i Kortrajku u Belgiji.

Na prvenstvu će igrati igrači rođeni 1999. i mlađi.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!