Mrvaljević zaustavljen u trećem kolu

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević sa dvije pobjede i porazom završio je nastup na Gran priju u Budimpešti.

Foto: Judo Inside (arhiva)Foto: Foto: Judo Inside (arhiva)

Savladao je na startu takmičenja u kategoriji do 81 kilogram Poljaka Demiana Stepina, a u drugom kolu Ukrajinca Artema Harčenka.

U trećem kolu, u egal meču, poražen je od prvaka Evrope, Rusa Alana Kubetsova.

Mrvaljević je kazao da je Gran pri u Budimpešti njegovo prvo takmičenje od kako su počele kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

On je naglasio da mu je želja da bude među 18 najboljih džudista svijeta od 500 u kategoriji do 81 kilogram koji će se dvije godine boriti za olimpijsku vizu.

„Moje ambicije su četvrte olimpijske igre i pokušaj da osvojim jedinu medalju koja mi pored Gran prij, Gren slem, tri evropske i svjetske nedostaje, a to je olimpijska. Biće užasno teško, ali spreman sam da naredne dvije godine života posvetim tom cilju“, kazao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je naglasio da je Gran pri u Budimpešti bio jedan od najačih na kojima je učestvovao.

Prema njegovim riječima, bilans nastupa u Budimpešti su dvije pobjede i osvojenih 112 bodova.

„Ostaje žal što sudije nisu malo realnije odsudile meč sa Rusom, ali sam definitivno zadovoljan trenutnom formom pred prvenstvo svijeta u Bakuu, od 20. do 27. semptembra. Siguran sam da sam na pravom putu i pokušaću da do prvenstva svijeta budem u top formi i umiješam se u borbu za medalju“, kazao je Mrvaljević.

On je naglasio da je kunkurencija paklena, ali da je siguran da uz mir, fokus i veliki rad još može osvajati medalje sa najvećih džudo takmičenja širom svijeta.

„Želim da svojoj Crnoj Gori donesem četvrtu olimpijsku normu i medalju iz Tokija. To je moj cilj i nadam se da ću u tome uspjeti“, kazao je Mrvaljević.

Od crnogorskih predstavnika u Budimpešti Nebojša Gardašević zaustavljen je u drugom, a Nikola Gardašević i Jusuf Nurković u prvom kolu.

Za sjutra zakazan je nastup Danila Pantića.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar