Nešić: Idemo da budemo prvi u grupi

Odbojkašice Crne Gore duelom sa Grčkom u srijedu počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U taboru „crvenih“ vlada veliki optimizam, čini se da selektor Dragan Nešić i igračice vjeruju kao nikad prje da mogu da se domognu nekog velikog takmičenja.

Foto: OSCGFoto: Foto: OSCG

“U utorak putujemo za Grčku gdje 15-og igramo prvi meč kvalifikacija. Ovaj dio priprema smo već mjesec dana zajedno. Uradili smo sve ozbiljno, ne samo pripreme već i sve ovo što je krasilo ovih mjesec dana tako da sam veoma pozitivan prema prvoj utakmici u Grčkoj. Prije neki dan sam dao izjavu da nećemo kalkulisati. Idemo da pobijedimo tamo, idemo da budemo prvi u grupi. Nema što da se lažemo i pričamo bajke. Ne možemo se plašiti teških izjava. Mi smo u jednoj zemlji i na Balkanu gdje samo prate pobjednike i nijesmo se skupili da čuvamo sebe od takvih izjava, već da prođemo na Evropsko prvenstvo i budemo pobjednici. Svi smo zdravi, svako od nas može više može bolje, ali u ovom trenutku ovo što imamo je sasvim dovoljno da prvi dio kvalifikacije uradimo kvalitetno i da nam to omogući rezultat”, kazao je selektor Dragan Nešić.

Kapitenka Tatjana Bokan je zadovoljna svim urađenim.

“Iza nas je mjesec dana napornog i velikog rada. Hvala Bogu sve smo zdrave, nije bilo povreda, osim nekih malih virušćića, ali je to sve za nama. U kompletnom sastavu idemo za Grčku. Ne bih voljela da zvučim prepotentno, ali mislim da smo spremne da izađemo na megdan Grčkoj i iznenadimo ih, jer su oni pred utakmicu favoriti. Ovdje ne postoji utakmica manje bitna ili manje značajna, sve su jednako bitne, a žao mi je što turnir ne otvaramo pred našim navijačima. Nadam se da će 19. i 22. avgusta navijači u velikom broju doći u “Topolicu”, jer i nama i kolegama je potrebna podrška, pogotovo nama jer smo mlad sastav i sedmi igrač bi nam bio veliki vjetar u leđa za dalje igre i pobjede”, kazala je kapitenka Tanja Bokan.

Primač servisa Danijela Džaković je istakla da svi imaju isti cilj, izboriti EP.

“Radili smo ovaj dio priprema mnogo dobro, kako u Pljevljima tako i u Baru kao i pripremne mečeve sa reprzentacijom BiH. Djevojke, stručni štab i svi u Savezu želimo ovo Evropsko prvenstvo više nego bilo šta. Svaka od djevojaka će dati svoj maksimum pa koliko to bilo i iskoristiti šansu koju dobije od selektora i kako bi pomogle ekipi. Prije svega smo fokusirane na Grčku, idemo korak po korak, pa potom naravno se okrećemo i mečevima u Baru 19. i 22. avgusta. Atmosfera u ekipi je odlična i nadam se najboljem”, kazala je Džaković.

Utakmica Grčka – Crna Gora igra se u srijedu 15. avgusta od 19 sati

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar