Pomoći ćemo mladima da iskoriste potencijal

#MinistarstvoSporta

Ministartsvo sporta čestitalo je mladima Crne Gore 12. avgust- Medjunarodni dan mladih Iz tog resora su poručili da su mladi najveći potencijal države i da će im pomoći da iskoriste šanse koje im se ukazuju.

“Uz zahvalnost svim subjektima omladinske politike koji se mnogobrojnim aktivnostima zalažu za bolji društveni položaj mladih, Ministarstvo sporta odlučno je da bude pouzdan i najvažniji partner mladima u Crnoj Gori. Zato u kontinuitetu unaprjedjujemo njihov status i položaj, zajednički rješavajući teškoće sa kojima se suočavaju”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su poručili da od njihovog osnivanja promovišu i razvijaju aktivizam mladih, ”pomažući im da budu aktivni građani, da učestvuju u odlučivanju, u razvoju zajednice, kreiranju i sprovodjeju javnih politika”.

”Naši srednjoškolci i studenti, mladi naučnici, umjetnici i sportisti, društveno angažovani omladinski aktivisti i aktivistkinje… kao najveći potencijal Crne Gore imaju šansu, a Ministarstvo sporta će im pomoći da je iskoriste”, navodi se u saopštenju

Povodom Medjunarodnog dana mladih, Ministarstvo sporta / Direktorat za mlade podržalo je niz aktivnosti crnogorskih omladinskih organizacija.

”U okviru projekta “Mladi – kompetentni za participaciju” ulcinjska NVO “Novi Horizonti” organizovaće prigodnu ceremoniju u Youth Corneru, gdje će se se okupiti mladi koji će uz predstavnike lokalne samouprave diskutovati o omladinskom aktivizmu, istorijatu tog datuma i planovima i programima kreiranim za mlade. Uz podršku Ministarstva sporta Medjunarodni dan mladih obilježiće i Omladinski centar u Podgorici. Debatom izmedju srednjoškolaca i studenata skrenućemo pažnju društva na teškoće, kulturna i pravna pitanja omladine, na kreativnost učenika i studenata i razgovarati na temu razvoja obrazovnog sistema”, precizirali su iz Ministarstva.

Međunarodni dan mladih se više od deceniju obilježava širom svijeta kako bi i mladi odlučivali, slavili svoja postignuća, države prepoznale njihov potencijal, a donosiocma odluka skrenula pažnja na važna pitanja koja se tiču kvaliteta života mladih, koji sa druge strane svojim radom, znanjima, idejama i aktivnostima i sami doprinose boljem kvalitetu života zajednica u kojima žive.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!