Težak rival, ali idemo u Moldaviju da dobijemo utakmicu

Odbojkaši Crne Gore žele da ispišu istoriju i da se prvi put plasiraju na Evropsko prvenstvo. Rival na startu kvalifikacija je Moldavija, duel se igra u srijedu, a selektor Veljko Bašić vjeruje da će kvalitet njegove ekipe presuditi u tom meču.

Foto: OSCGFoto: Foto: OSCG

„Ovdje smo u završnom dijelu priprema u Baru. Počeli smo prije gotovo mjesec dana u Pljevljima, poslije toga nedjelju dana smo bili u Bijelom Polju, da bi finiš odradili u Baru. Zadovoljan sam iz dva razloga. Prvi jer nemamo povrijeđenih, na čemu je dugujem zahvalnost našem stručnom štabu, dok je druga strana zadovoljstva jer igrači individualno napreduju kako fizički tako tehničko-taktički, što se ogleda svakog dana na treningu. Izuzetno sam zadoljan zalaganjem igrača i mislim da idemo u dobrom pravcu. Čeka nas teška utakmica u Moldaviji, koja je dosta komplikovana ekipa, težak meč za igrati, ali vjerujem u naš kvalitet, kako individualni tako i kolektivni kvalitet ekipe. Idemo u Moldaviju da dobijemo utakmicu, mi smo ovdje da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, motivacija je prisutna i vjerujem da će ova ekipa uspjeti u tome”, kazao je selektor Veljko Bašić.

Kapiten Vojin Ćaćić ističe da je urađen dobar posao.

“Današnji dan je poslednji što se priprema tiče, mislim da smo odradili dobar posao. Svi momci su bili maksimalno posvećeni krajnjem cilju. Idemo maksimalno spremni u Moldaviju. Nijesmo do sada igrali sa njima, ali smo ih gledali i analizirali putem video tehnike. Ne znam koliko će nam odgovarati naredni protivnik i iz tog razloga ne mogu da kažem da smo favoriti, jer nijesmo odigrali puno pripremnih utakmica. Iskreno se nadam da ćemo dati sve od sebe, otići po tri boda koja bi nam značila možda i prolaz na Evropsko prvenstvo, jer iz grupe samo provplasirana ekipa ide direktno, dok će drugoplasirani na tabeli iz svih grupa imati dodatne uslove”, kazao je primač servisa naše selekcije, kapiten Vojin Ćaćić.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar