TIKA sponzor EP u džudou

#Džudo #Tika #CrnogorskiDžudisti #DžudoSavez

Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) generalni je sponzor Evropskog džudo prvenstva za mlađe seniore u Podgorici.

Foto: Anadolija

Šampionat će biti održan od 10. do 12. novembra.

Ugovor o sponzorstvu potpisali su koorinator TIKA-e za Crnu Goru, Ahmet Altun i predsjednici Organizacionog odbora i Džudo saveza Crne Gore, Damir Šehović i Dragomir Bečanović.

Ahmet Altun je nakon potpisivanja ugovora o sponzorstvu kazao da mu je drago što je ta agencija u prilici da podrži događaj od međunarodnog značaja.

„Trudićemo se da, kao kancelarija u Crnoj Gori, pospješujemo rad institucija Crne Gore“, kazao je Altun.

Foto: Anadolija

On je saopštio da je vrijednost sponzorskog ugovora oko 70 hiljada eura.

„Cilj nam je bio da sve prođe u najboljem redu, pa smo novac opredijelili za najmodernija borilišta, ali i drugu tehničku opremu koja će pomoći Savezu i koristiće i za naredna takmičenja“, rekao je Altun.

Organizator je najavio da će na šampionatu učestvovati oko 400 džudista iz 50 država, najavljen je dolazak i oko 200 članova njihovih timova.

Predsjednik Džudo saveza Crne Gore, Dragomir Bečanović je naglasio da sa agencijom TIKA u organizacionom timu žele da daju pun doprinos organizaciji jednog od najznačajnijih sportskih događaja u istoriji Crne Gore.

„Šampionat će poslužiti da publika još bolje upozna ovaj sport, iako je džudo ovdje dobro ukorijenjen“, rekao je Bečanović.

Foto: Anadolija

Ministar prosvjete, Damir Šehović, koji se nalazi na čelu organizacionog odbora kazao je da šampionat ima veliki značaj, ne samo sa sportskog, veći sa društvenog i turističkog aspekta.

„Poštovanje i zahvalnost agenciji TIKA, koja je preuzela dio u finansiranju organizacije. Sa nama organizuje događaj sportski značajan za crnogorski džudo, a državni značaj ogleda se u podatku da će se u Podgorci takmičiti veliki broj stranih građana“, rekao je Šehović.

On je naglasio da je dodijeljeno prvenstvo priznanje za sve i obaveza da budu dobri domaćini.

„TIKA će nam u tome pomoći. Ta agencija ulagala je i ulaže u brojne projekte ovdje, od socijale, kulture. I u ovom projektu ćemo uspješno sarađivati“, rekao je Šehović.

Potpisivanju ugovora o sponzorstvu prisustvovao je i ambasador Turske u Podgorici, Serhat Galip.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!