Našli smo motiv, bilo bi lijepo završiti pobjedom

Selektor vaterpolista Crne Gore Vladimir Gojković je istakao da su igrači podigli motivaciju nakon poraza od Hrvatske i pored umora uspjeli da savladalu velikana kakav je Mađarska.

Foto: wpolo.meFoto: Foto: wpolo.me

„Ajkule“ su slavile sa 7:6, pa će igrati za peto mjesto na prvenstvu Evrope.

„Čestitam igračima jer su uspjeli da podignu motivaciju. Neki su bili umorni, bilo je izuzetno teško, ali se nijesu predavali. Krenuli smo loše ali smo se brzo vratili, vjerovatno jer su još u glavama imali taj poraz od Hrvatske. Zbog toga možda i ranije nijesmo riješili meč, imali smo dosta prilika. I Mišić se povrijedio, tako da smo imali igrača manje. Ostali su izvukli maksimum. Vjerujem da će igrači naći motivacije za taj još jedan meč. Želio bih da imaju pristup kao i danas. Biće teško jer ne znam koliko ćemo igrača imati na raspolaganju. Oni koji budu na raspolaganju daće maksimum, bilo bi lijepo završiti takmičenje sa pobjedom.“, rekao je selektor.

Uroš Čućković je rekao da je ekipa ostala ujedinjena nakon bolnog poraza od Hrvatske, te da je u meču sa Mađarskom pokazala kvalitet.

„Dobra partija protiv Mađarske. Najbitnije je bilo da ostanemo skupa, da odigramo i na ovoj utakmici igru koja nas je krasila cijelo ljeto, poslije tog poraza od Hrvatske. Bio je to težak poraz jer smo vjerovali da možemo do borbe za medalju. Ali to je vaterpolo, nastavili smo i odmah pokazali da imamo kvalitet, borili smo se… Treba da nastavimo ovako već na sljedećem meču, pa nam sljedeće godine slijedi Svjetska liga, pa Svjetsko prvenstvo na šta treba da se fokusiramo.“

Đuro Radović je donio pobjedu „ajkulama“….

„Uspjeli smo da se dignemo nakon poraza od Hrvatske. Čestitam igračima na dobroj partiji. Imali smo kontrolu igre od početka do kraja, kako u napadu tako i u odbrani. Što je najvažnije motivacije nije falilo, idemo na pobjedu i u meču za peto mjesto.“, kazao je Radović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar