Poništen tender za rekonstrukciju bazena u Kotoru

Državna komisija za kontrolu javnih nabavki poništila je tender za drugu fazu renoviranja zimskog bazena u Kotoru, saopštio je ministar sporta, Nikola Janović.

Kotorski bazen izuzetno važan za razvoj vaterpolaFoto: Kotorski bazen izuzetno važan za razvoj vaterpola

On je posjetio danas Osnovnu školu ,,Narodni heroj Savo Ilić“ u Kotoru, gdje je zajedno sa učenicima, nastavnicima, direktorom škole Nebojšom Kučem i predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem, simbolično otvorio renovirani školski sportski teren, u čiju je rekonstrukciju, posredstvom donacije kineske ambasade u Crnoj Gori, Ministarstvo sporta uložilo više od 20 hiljada eura.

Janović je, kako je saopšteno iz Ministarstva sporta, sa Jokićem razgovarao i rekonstrukciji bazena – trenutno gorućem problemu kotorskog sporta.

Ministar je ocijenio da je od izuzetne važnosti i za kotorski, a samim tim i crnogorski vaterpolo, da bazen što prije bude u funkciji.

,,Ministarstvo sporta i ja lično, u intenzivnoj smo komunikaciji sa Direkcijom javnih radova, a poslednja informacija koju smo dobili jeste da je Državna komisija za kontrolu postupka javnih nabavki, nakon treće žalbe u cjelosti poništila tender za izvođenje radova druge faze, nakon čega je juče, na portalu javnih nabavki, objavljena nova tenderska dokumentacija”, naveo je ministar.

Jokić je naveo kako je Opština spremna da pomogne u očekivanju da nakon što se završi tenderska procedura sve strane zajedno sjednu za sto, „kako bi svi pomogli da se rekonstrukcija bazena završi što prije, a kotorski vaterpolo dobije svoj dom“.

„Opština Kotor istog dana kada se završi tender i bude izabran izvođač, dozvoliti sve radove na teritoriji Opštine Kotor u vezi sa bazenom, uprkos zabrani radova u tom period, tako da je kotorska opština spremna da i logistički i finansisjki, pomogne obnovu bazena, kako bi na zadovoljstvo svih što prije otvorili bazen“, naveo je Jokić.

U projektu renovirane sale i tereni

Renoviranje školskog terena u Kotoru, posljednji je od četiri školska sportska objekta, obuhvaćenih investicijom Ambasade NR Kine u Crnoj Gori, sa kojom je Ugovor o donaciji vrijedan više od 112 hiljada eura, Ministarstvo sporta potpisalo 21. juna 2017.

Janović je podsjetio da je riječ o projektu ,,Afirmacija školskog sporta” u okviru kojeg su do sada renovirane fiskulturne sale cetinjske Gimnazije, kotorske Srednje pomorske škole i pljevaljske OŠ “Ristan Pavlović”, a sve u cilju da se, kako je kazao, unaprijede uslovi u nastavi fizičkog vaspitanja, a djeca i omladina podstaknu da se što više bave sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Učenici pripremili bogat programFoto: Učenici pripremili bogat program

„Ministarstvo sporta, od samog osnivanja, u kontinuitetu ulaže u renoviranje školskih sportskih objekata, počev od adaptacije, sanacije i rekonstrukcije fiskluturnih sala, sportskih terena, pomoćnih prostorija i svlačionica, pa do rekonstrukcije i proširivanja tribina i nabavke sportskih rekvizita i opreme, čime Vlada Crne Gore želi da poboljša postojeću i izgradi novu školsku sportsku infrastrukturu, koja će biti u funkciji što kvalitetnijeg razvoja školskog sporta“, poručio je Janović.

On se zahvaloi ambasadoru Kine u Crnoj Gori Cuiju Dživeiju, na vrijednoj donaciji kojom je Ministarstvo sporta uspostavilo prijateljske odnose sa kineskom ambasadom, u namjeri da se u kontinuitetu razvijaju i unaprjeđuju u obostranom interesu.

„Danas je takođe bila dobra prilika da sa predsjednikom Opštine Kotor, porazgovaram

Direktor škole Nebojša Kuč, precizirao je da je u rekonstrukciju školskog sportskog terena uloženo 20.730 eura i objasnio da je dotrajala betonska podloga na sportskom igralištu kotorske Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić“ uzrokovala česte povrede učenika, pa je bilo neophodno tu staru betonsku, zamijeniti novom, tartan podlogom.

“Renoviranjem terena, omogućili smo kvalitetnije uslove za održavanje časova fizičkog vaspitanja učenicima JU OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“, ali prije svega obezbijedili da se djeca i mladi, kvalitetno provodeći slobodno vrijeme, sigurno i bezbjedno bave sportsko-rekreativnim aktivnostima“, kazao je Kuč.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!