„To su bili nezaboravni trenuci“

Osim za antifašističku tradiciju Crne Gore i njenu državnost, Trinaesti jul je zlatnim slovima upisan i u našoj sportskoj istoriji. Naime, na današnji dan prije deset godina crnogorska vaterpolo reprezentacija je osvojila zlato na debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu. Selektor generacije zlatnih „ajkula“, Petar Porobić za TVCG se prisjetio istorijskog uspjeha.

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2018/07/13/289006/porobic%20-%20boka.mp4

Za Porobića ti momenti su ostavili neizbrisiv trag.

“To su stvarno bili trenuci koje čovjek pamti u životu. To su bili nezaboravni trenuci. Veliki uspjeh naše ekipe, našeg sporta, afirmacija države na sportskom planu. Nekako se steklo sve zajedno i film koji je urađen za deset godina je podsjetio na te dane”, kaže Porobić.

Crna Gora je do prve i jedine zlatne medalje u muškom vaterpolu stigla težim putem. Skoro dvije godine trajao je uspon na evropski tron.

“To je bio interesentan put nezabilježen u analima svjetskog vaterpola. Godinu i po dana smo krenuli prije toga s kvalifikacijama za B prvenstvo. Pa smo igrali… Još jedno takmičenje … Išli smo od jednog do drugog takmičenja i pobjeđivali . Niko nije ni očekivao da ćemo debitovati na EP i da ostvarimo taj veliki rezultat”, kaže Porobić.

Destinacija „ajkula“ deset godina od istorijskog zlata ponovo je Španija. Evropsko prvenstvo počinje 16. jula, a Porobić ocjenjuje da se može ponoviti.

“Naša reprezentacija je kvalitetna. Odlično uklopljena ima nekoliko iskusnih igrača koji su prošli sva takmičenja. Mislim da su stekli svi uslovi da se ostvari dobar rezultat i da se naša reprezentacija bori za medalju”, zaključuje Porobić.

Borislav Višnjić, TVCG

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar