Stanović zvanično osumnjičen da je ubio Lašmanovu

#Stanović #Lašmanova

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije i državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, rasvijetlili ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove, 11. maja u Kotoru i nadležnom tužiocu danas podnijeli posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv Arsenija Stanovića (22) iz Kotora, zbog osnovane sumnje da je izvršio ovo krivično djelo. Stanović, koji je u ranijem periodu bio u dugogodišnjoj emotivnoj vezi sa Lašmanovom, je od dana izvršenja krivičnog djela nedostupan i za njim je raspisana potjernica.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, policijsko – tužilačke aktivnosti, sprovedene od dana izvršenja teškog ubistva, kao i materijalni dokazi koji su izvedeni, ukazuju na sumnju da je Stanović došao u stan koji je Lašmanova iznajmljivala u mjestu Dobrota u Kotoru, nakon čega ju je tog dana u jutarnjim časovima na svirep način lišio života, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predjelu glave i tijela kao i jak udarac mehaničkim oruđem u predjelu potiljačnog dijela glave. Nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo, Stanović se udaljio sa lica mjesta i od toga dana je nedostupan i za njim se intenzivno traga.

– Podsjećamo da je na licu mjesta izvršen uviđaj kojim je rukovodio državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uz učešće službenika Odjeljenja bezbjednosti Kotor i Forenzičkog centra. Prilikom vršenja uviđaja izuzet je veliki broj predmeta i tragova u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela i oni su bili predmet odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru. Preduzimajući mjere i radnje na rasvetljavanju ovog krivičnog djela, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su preduzeli niz radnji u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi i Centrom bezbjednosti Podgorica, a sve u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije. Policijski službenici su između ostalog izvršili analizu telekomunikacinog saobraćaja, analizu izuzetih video nadzora, sproveli određeni broj kriminalističkih obrada lica, prikupili veći broj obavještenja od građana, izvršili provjere operativnih podataka i izvršili određeni broj pretresa objekata i vozila kojom prilikom su izuzeti određeni predmeti i tragovi za koje se sumnjalo da imaju veze sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela – ističe se u saopštenju Uprave policije dostavljenom našem portalu.

Na osnovu svih sprovedenih aktivnosti u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, obezbijeđeni su određeni materijalni i personalni dokazi, koji ukazuju na osnovanu sumnju da je Stanović izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Portal Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!