Bezos donirao 33 miliona dolara za “sanjare”, koje bi Tramp da otjera

#Planeta #Djeca #DžefBezos #Migranti #Novac #Sanjari

Was8861647.jpg

Vlasnik “Amazona” Džef Bezos i njegova supruga Mekinzi donirali su 33 miliona dolara nacionalnoj fondaciji za stipendiranje ilegalnih imigranata koji su kao djeca došli u SAD i koji su, prema programu DACA, zaštićeni od deportacije. To je najveća donacija u istoriji organizacije.

Oko 1.000 diplomiranih učenika srednjih škola širom zemlje dobiće po 33.000 dolara pomoći tokom četvorogodišnjeg školovanja.

Oni će moći da pohađaju jedan od 76 koledža i univerziteta u 15 saveznih država koje su partneri fondacije za stipendiranje, prenosi CNN.

Bezos je najbogatiji čovjek na svijetu, a prema indeksu milijardera Blumberga njegovo bogatstvo se procjenjuje na 108 milijardi dolara.

>>>Gejts više nije najbogatiji na svijetu, evo ko je zauzeo njegovo mjesto<<<

On se u saopštenju povodom donacije osvrnuo na porijeklo svog oca koji je kao 16-godišnjak emigrirao sa Kube u SAD.

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg donirao je 2015. godine pet miliona dolara istoj fondaciji za stipendiranje studenata.

Više od 100 biznismena, među kojima su Bezos i Zakerberg uputili su nedavno pismo Kongresu u kojem traže usvajanje zakona koji bi nastavio program DACA čije ukidanje je najavio predsjednik Donald Tramp, navodeći da bi to bilo štetno po američku ekonomiju.

>>>Sudija blokirao Trampovu odluku o deportaciji djece<<<

Program DACA štiti oko 800.000 osoba, koje su u SAD ušle nelegalno kao djeca ili su ušle sa članovima svoje porodice, kojima je istekla viza.

Ž.N.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!