Bivša studentkinja tužila fakultet, jer joj diploma nije pomogla da pronađe posao (VIDEO)

#tužilauniverzitet #VelikaBritanija

Univerzitet se oglašavao kao institucija koja nudi kvalitetno obrazovanje i uspjeh prilikom zapošljavanja nakon završenih studija, ali sve to je bila jedna velika obmana

Bivša studentkinja Pok Von (29) tužila je britanski Univerzitet Anglia Ruskin za skoro 70.000 evra, jer uprkos njihovoj tvrdnji da pružaju kvalitetno obrazovanje i dobro zaposlenje nakon diplomiranja, ona nije uspjela da nađe posao.

Von ističe da je na tom Univerzitetu studirala dvije godine i da je, uprkos tome što je bila najbolja u klasi, dobila samo bezvrednu „Miki Maus“ diplomu, koja joj nimalo nije pomogla u pronalaženju dobrog i isplativog posla.

Kako je navela, Univerzitet se oglašavao kao institucija koja nudi kvalitetno obrazovanje i uspjeh prilikom zapošljavanja nakon završenih studija. Ipak, sve to je bila jedna velika obmana, zbog koje je u Veliku Britaniju došla iz dalekog Hong Konga.

– Prospekt me je ubijedio da je riječ o zaista impresivnom Univerzitetu. Ali, čim sam krenula na predavanja 2011. godine, shvatila sam koliko nedostataka postoji. Iako sam diplomirala s počastima 2013. godine, riječ je o „Miki Maus“diplomi – Rekla je Von, a prenosi Independent.

Zbog toga sada tuži Univerzitet za skoro 70.000 evra.

U dokumentima koje je podnijela sudu, navela je da Univerzitet nije ispunio svoje obaveze iz ugovora o studiranju, čime je automatski prekršio ugovor. Kao primjer navela je da su profesori kasnili na predavanja i da su studentima često govorili da sami moraju da obrađuju pojedine lekcije.

Osim toga, u optužnici stoji da je tokom ceremonije dodjele diploma ostala zaključana u sobi, jer je pokušala svima da ispriča kako stvarno stoje stvari.

Von se nada da će njen potez ohrabriti druge studente da za novac kojim plaćaju školarinu, zatraže i kvalitetno obrazovanj, ali i da potraže kompenzaciju ako Univerzitet ne ispuni svoje obaveze.

Smatra se da bi ovaj slučaj mogao biti presudan kada je reč o načinu oglašavanja Univerziteta i studijskih programa u Velikoj Britaniji, budući da će studenti koji plaćaju školarine oko 10.000 evra tražiti i kvalitetno obrazovanje u zamjenu za uloženi novac.

Pogledajte video:

 

(Telegraf.rs)

 

 

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!