Broj žrtava zemljotresa u Iranu porastao na 530

#BliskiIstok #Iran #Zemljotres #Žrtve

earthquakejpg-1.jpg

Broj žrtava zemljotresa koji je u nedjelju pogodio zapadne djelove Irana porastao je na 530, a zvaničnici u toj zemlji su obustavili operacije spasavanja navodeći da su male šanse za pronalazak preživjelih, javljaju državni mediji.

Nakon razornog zemljotresa jačine 7,3 stepena u oblasti kod iransko-iračke granice, preživjeli, od kojih su mnogi ostali bez svojih domova, borili su se u toku noći sa veoma niskim temperaturama, a sjutradan su se ponovo suočili sa nemaštinom i nedostatkom hrane i vode, prenosi AP.

<<<U snažnom zemljotresu u Iranu i Iraku najmanje 450 mrtvih<<<

U najsmrtonosnijem zemljotresu u Iranu u poslednjih deset godina povrijeđeno je na hiljade ljudi, a uništeno je više od 30 hiljada domova.

Predsjednik Irana Hasan Rohani rekao je da će njegova administracija pokrenuti istragu zbog ogromne štete na zgradama koje su izgrađene u okviru državnog projekta na zemljotresom pogođenom pograničnom području između Iraka i Irana.

On je rekao da bi trebalo ispitati greške u gradnji zgrada i obećao da će ponovo izgraditi pogođeni region u najkraćem mogućem vremenskom roku.

Mnoge od oštećenih zgrada izgrađene su za vrijeme bivšeg predsednika Mahmuda Ahmadinedžada.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!