Dvostruki život holandskog kralja – tajno radi kao kopilot

#Evropa #Holandija #Kopilot #Kralj #VilemAleksander

XLOk9kpTURBXy8wYjEyNTBjZmQ1MzkwMzJhZGE2OWQxYmEyNzUyY2YwMi5qcGeRlALNBLAAwoGhMQI.jpg

Kralj Holandije Vilem Aleksander već 21 godinu radi kao kopilot u aviokompaniji KLM, a putnici nijesu mogli ni da posumnjaju da ih baš on prevozi do željene destinacije.

Nedavno je kralj novinarima otkrio kako u tajnosti dva puta mjesečno ima ulogu kopilota na komercijalnim letovima, prenosi „Skaj Njuz“ .

Putnici su možda mogli da prepoznaju glas svog kralja kada ih je obavještavao o vremenskim uslovima i trenutku kada će sletjeti, ali nikada nije otkriveno da je to baš on.

KLM planira da povuče flotu manjih Foker 70 aviona kojima je upravljao kralj i to znači da će on sad morati da nauči da upravlja Boingom 737.

Pedesetogodišnji kralj opisao je svoje povremeno letenje kao hobi i da je opuštajuće to što ponekad može da ostavi svoje kraljevske dužnosti i da se koncentriše na letenje.

Kralj kaže da ne namjerava da nauči da upravlja većim avionom jer letovi na njima podrazumijevaju da mora negdje da se prenoći, a on u hitnom slučaju ne bi mogao odmah da se vrati u Holandiju.

O tome što je krio čime se bavi kralj je rekao sljedeće:

“Prednost je što uvijek kada se obraćam putnicima i kada im uputim dobrodošlicu mogu da kažem da govorim u ime kapetana i posade i ne moram da izgovorim svoje ime”, kazao je on i dodao kako ga većina ljudi ustvari ni ne sluša.

Izvor: Cafe Del MontenegroŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!