Erdogan stigao u dvodnevnu posjetu Grčkoj

#RedžepTajipErdogan #ErdoganUTurskoj

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan doputovao je danas u dvodnevnu posjetu Grčkoj u cilju otopoljavanja odnosa između dvije susjedne zemlje koja ima brojne sporove.

Posjeta u cilju otopoljavanja odnosa između dvije susjedne zemlje (foto:Beta)

Erdogan je boravio u Atini dva puta, 2004. i 2010. godine, dok je bio premijer, a ova posjeta u svoju predsjednika je označena kao istorijska pošto je posljednji predsjednik Turske u posjeti Grčkoj bio prije 65 godine.

Turskog predsjednika i njegovu suprugu Eminu na aerodromu je dočekao šef grčke diplomatije Nikos Kocijas, s kojim je odmah po dolasku Erdogan razmijenio šale o kravatama.

Erdogan će se danas sastati s grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom i predsjednikom Prokopisom Pavlopulosom, a bezbjednosne mjere u Atini biće na visokom nivou.

Grčke vlasti su zabranile demonstracije u Atini za vrijeme trajanja Erdoganove posjete.Erdogan će sjutra razgovarati s pripadnicima grčke muslimanske manjine, na sjeveroistoku zemlje.

Turski predsjednik će razgovarati o izbjegličkoj krizi, regionalnim pitanjima, a očekuje se da će i dugotrajni teritorijalni spor oko dijela Egejskog mora takođe će biti tema razgovora.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!