Хрватски посланик америчком амбасадору: Ваша политика је фарса!

Иван Пернар, заступник странке „Живи зид“ у хрватском Сабору, обратио се америчком амбасадору у Хрватској отвореним писмом.

Иван Пернар (Фото: Вијести.хр)

Отворено писмо Амбасади САД у Загребу поводом напада на Сирију:

Хтио сам ово писмо да започнем са ’уважени господине Кохорст‘, али ћу због политике ваше државе написати само ’Кохорст‘.

Не цијеним ни вас, ни онога који вас је именовао — Доналда Трампа. Знао сам од почетка да је он превара и да неће заступати интересе грађана који су га изабрали, него владе у сјенци. Владе за коју већина грађана САД не зна, а коју заправо чине структуре које управљају Федералним резервама, вашом или боље речено њиховом централном банком и које ће натјерати било којег америчког предсједника да уђе у рат са само једним циљем — да се очува америчка доминација на Блиском истоку, јер само она гарантује продавање нафте за доларе, а самим тим и вриједност ваше валуте.

Захваљујући вјештачки датој вриједности долару, ви искоришћавате ресурсе цијелог свијета, дугом га поробљавате, имате војне базе у више од 30 држава и непрекидно водите ратове против низа суверених земаља чија дуга листа је из године у годину све већа.

Ви тврдите да ширите демократију и слободу, али сви знају да је то лаж и фарса. Видјели смо то у Вијетнаму, видјели смо у Либији, а видимо сада и у Сирији. Ви не ратујете због идеала за које се декларативно залажете, него због ваших голих интереса.

Управо из тог разлога вас није брига за Палестинце, који неспорно доживљавају свакодневни терор од вашег савезника Израела, а притом лијете крокодилске сузе за Косоварима, Сиријцима, Либијцима, Ирачанима, Авганистанцима или било којим другим народом чију земљу желите да запосједнете, њоме да управљате и у њу да инсталирате своје војне базе с циљем даљег ширења зоне вашег утицаја.

Трампов претходник Кенеди је проговорио о утицају тих скривених структура моћи које управљају вашом земљом и рекао је да су њихови представници окупљени у тајна друштва. Покушао је да одузме моћ над стварањем долара Федералним резервама и да га врати у руке државне ризнице.

Шест мјесеци након што се супротставио практичарима завјере усмјерене против америчког и свих осталих народа свијета — био је убијен, а ваша влада је за његово убиство лажно окривила комунисте, као што и данас за све оптужује Русе, често без икаквих доказа.

Оно што је најбизарније јесте што ваш председник Трамп назива сиријског предсједника Асада животињом, а сам није бољи од њега.

Блажено лицемјерје, ваше хемијске компаније које производе хербициде и ваш војни комплекс који у оружје убацује осиромашени уранијум, потровали су, деформисали и убили милион пута више људи него што је Асад, под претпоставком да је заиста спровео све досадашње нападе хемијским оружјем за које га оптужујете.

Могу вам рећи још једну ствар, као дијете сам гледао у Америку као земљу слободе, данас знам да је то земља робова који из дана у дан имају све мања права, а којом управљају такође робови и слуге скривених интереса и неформалних структура моћи.

Мене више не можете заваравати, као ни бројне друге људе. Народи свијета се буде и отварају очи, а у паролу „цивилизованог Запада“ да демократија долази уз звук падања америчких и британских бомби, више не вјерују ни грађани ваших земаља.

Не вјерују вам ни грађани Хрватске. То је моја порука за вас, Роберта Кохорста.

— Иван Пернар

Извор: Спутник

Advertisements
Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!