ID preuzela odgovornost za napad

#Pariz

Jedan policajac je ubijen, dvojica su teško ranjena u pucnjavi koja se dogodila na Jelisejskim poljima u Parizu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.Saopšteno je da jedan napadač ubijen, dok se za drugim traga. Napad predstavlja teroristički akt, saopštila je policija. Odgovornost je preuzela Islamska država.

To je objavila agencija Amak bliska džihadistima.

„Počinilac napada na Jelisejskim poljima u centru Pariza je Abu Jusef, Belgijanac i on je jedan od boraca Islamske države“, navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

Kao da je ratno stanje u Parizu

Studentkinja iz Crne Gore, koja boravi u Parizu, nalazila se u trenutku pucnjave blizu Jelisejskih polja.

Ona je za Portal RTCG kazala da je centar Pariza pod policijskom blokadom i da su neke stanice metroa zatvorene, ali da nema panike među građanima. Ipak, kako je naglasila, u gradu više nikom nije svejedno, Parižani se osjećaju kao da je ratno stanje.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova je saopšteno da je jedan automobil stao ispred policijskog vozila, jedna osoba je izašla iz vozila i otvorila vatru iz automatskog oružja.

Predsjednik Francuske Fransoa Oland izjavio je večeras da je siguran da je riječ o terorističkom napadu.

Kako prenose agencije, incident se dogodio na Jelisejskim poljima, kada su napadači iz kalašnjikova otvorili vatru na policajce.

Prema nezvaničnim informacijama, u blizini je pronađen i „sumnjivi paket“.

Traga se za Jusufom el Osrijem, za koga se sumnja da je učestvovao u pucnjavi. Francuski mediji su prenijeli da je ta osoba „poznata bezbjednosnim službama“, kao i da je postojao dokument, napisan na današnji dan i da je navedeno da je ta osoba „veoma opasna i da je na putu za Francusku“.

Mediji su prenijeli da su belgijske službe upozorile francuske kolege da je El Osri, rođen 1981. godine, na putu ka Parizu i da je krenuo sa stanice Tali.

Novinar Rojtersa javlja da centar Pariza nisko nadlijeće jedan helikopter, što je očigledno dio policijske operacije.

Policija je pozvala građane da izbjegavaju ovu zonu. Na licu mjesta nalaze se brojna policijska vozila.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!