Incident na letu BG – London

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#ErSrbija

Četvoro putnika aviona „Er Srbije“ koji je jutros iz Beograda poletio ka Londonu, za koje se pretpostavlja da su britanski državljani pakistanskog porijekla, privedeni su po slijetanju na londonski aerodrom „Hitrou“ zbog uznemiravanja putnika i potencijalnog ugrožavanja bezbjednosti.

Aerodrom

Članovi posade i putnici, među kojima je bila i novinarka Bete, prvo su osjetili dim cigareta. Tri mlađa muškarca i žena su i poslije više upozorenja putnika, nastavili da puše.

Situacija tokom dvočasovnog leta bila je napeta, dolazilo je i do svađe sa putnicima, a privedena putnica je ostale putnike optuživala za rasizam.

Tokom leta četvoro privedenih su non-stop sijedali i ustajali, premještali se sa mjesta na mjesto, a druga četiri mlađa putnika iz aviona su praktično služila kao obezbjeđenje i sprječavali ih da šetaju po avionu.

Jedna od stjuardesa otela je paklu cigareta i upaljač jednom od privedenih, oduzela pasoš i izdala pisano upozorenje, a u jednom trenutku zaprijetila je i da će avion prinudno sletjeti.

Pročitajte još:   Izgladnjivala ga kako bi dobila pomoć od države: Dijete od 11 godina ima samo 12 kilograma

Kada je avion konačno sletio u London svi putnici su zamoljeni da ostanu na svojim sjedištima i tada je ušla policija, uhapsila četvoro putnika, a od onih putnika u zadnjim radovima koji su im bili najbliži uzeti su iskazi.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!